Scandinavië smaakte naar méér!

Een jaar of drie geleden gooiden de Nederlanders Marc Houbiers en Joanne Kloosterboer het roer om en nee, er komt nu geen verhaal met wat er allemaal mis ging.

 

In mei mocht ik me een goede week in Noorwegen ophouden en ik mag wel zeggen, dat Scandinavië smaakte naar méér. Méér natuurschoon, méér ruimte en leegte, méér vriendelijkheid, méér rust. Op zoek naar al dat méér stuitte ik op een adres in het Zweedse Torsby in de regio Värmland. Dat adres deel ik graag met je.

 

Hoe het begon

Een jaar of drie geleden gooiden de Nederlanders Marc Houbiers en Joanne Kloosterboer het roer om en nee, er komt nu geen verhaal met wat er allemaal misging, want dit was een langgekoesterde droom die zonder gedoe uitkwam. Na een leven van consultancy, projectmanagement en marketing – en de kinderen het huis uit – was het tijd voor een nieuwe stap, een andere plek en een ander leven.

 

 

Houten villa aan het meer

In Zweden, het land waar Marc en Joanne ooit, heel lang geleden hun eerste vakantie doorbrachten, vonden ze een pand om U tegen te zeggen op een plek waar ze tot dan toe alleen maar van hadden kunnen dromen. Het pand is oud en authentiek en uit hout opgetrokken en het staat aan het Nedre Brocken-meer en aan de voet van de Hovfjället.

 

In en rondom hun droomhuis realiseerden Marc en Joanne inmiddels tien heerlijke B&B kamers, waar het fijn logeren is.

 

 

De reis ernaartoe

Je kunt er komen door eerst naar Oslo of naar Stockholm te vliegen, daar wat tijd door te brengen en dan een auto te huren, waarna je in 2,5 uur vanaf Oslo naar je bestemming rijdt en in 5 uur vanaf Stockholm. Je kunt er ook komen door met de auto de boot van Kiel naar Göteborg te nemen, vanwaar het 4,5 uur rijden is.

 

 

Wat te doen

Vervelen is er niet bij als je er eenmaal bent. In de zomer is er het meer om in te zwemmen, te vissen en op te varen en kan er naar hartenlust door de omgeving worden gewandeld en gefietst. Eland-, bever- en quadsafari’s zijn op aanvraag. In de winter hoort een tocht met sledehonden of sneeuwscooter tot de mogelijkheid, terwijl ook skiërs en langlaufers hun hart op kunnen halen.

 

Gastvrouw Joanne denkt bovendien graag mee. Dus als je wensen hebt, een reis door de omgeving wilt maken, of op zoek bent naar andere B&B’s die de moeite waard zijn, mag je haar contacten. Vergeet ook niet  Franska’s tips te checken voordat je gaat!

 

Prijzen variëren van € 90 tot € 115 per nacht voor twee personen, inclusief ontbijt.

Alle verdere informatie en contactgegevens vind je hier.

 

 

Door: Brigitte Bormans

 

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.