Lemon Chicken

 

Het is tenslotte nog een beetje zomer dus mag citroen niet ontbreken vanavond.   

 

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • 2 citroenen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • ½ tl chilipeper (optioneel)
  • ½ tl zout
  •  ½ tl peper
  • 500 g aardappels
  • 3 knoflooktenen
  • Boter om in te bakken (optioneel)
  • Paar takjes rozemarijn
  • Een handje groene olijven

 

Zo maak je het

Marineer eerst de kipfilets. Dit kan je in een schaal doen, maar ik gebruik hier altijd een ziplock zakje voor (afsluitbaar plastic zakje). Doe de kipfilets hierin en doe het sap van 2 citroenen erbij, samen met de olijfolie, oregano, gedroogde basilicum, chilipeper, zout en peper. Even goed mengen en leg in de ijskast voor minimaal 30 minuten.

 

In de tussentijd schil je de aardappels en snijd je ze blokjes. Kook ze 6-8 minuten in een pan met (ruim) water en wat zout. Zet dan de aardappeltjes apart.

 

Snijd de knoflooktenen in plakken en doe ze in de pan. Voeg wat boter toe om in te bakken (optioneel). Doe de kipfilets erbij. Voeg na enkele minuten de aardappeltjes toe en wat takjes rozemarijn. Blijf bakken tot de kipfilets gaar zijn en de aardappeltjes goed zijn. Voeg tot slot een handje olijven toe en laat even doorpruttelen.

 

Oh ja, een lekker glas witte wijn mag erbij!

 

Eet smakelijk!

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares