Gehaktballen op z’n Italiaans

Deze Italiaanse balletjes serveer ik zeker weten op mijn volgende feestje.

 

Dit heb je nodig

Voor de balletjes

  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 500 g gehakt
  • 1 el mosterd
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • Peper en zout, naar smaak

 

Voor de saus

  • 2 knoflooktenen
  • 1 chilipeper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tl oregano
  • Zout en peper

 

Zo maak je het

Snijd de knoflooktenen en ui fijn. Meng alle ingrediënten voor de balletjes en draai mooie en kleine balletjes van het mengsel. Zet de balletjes even apart. Voor de saus snijd je eerst de knoflook en chilipeper fijn. Bak deze in een pan met wat olijfolie en voeg na 1 minuut de tomatenblokjes toe. In de tussentijd kunnen de balletjes gebakken worden in een andere pan met een scheutje olijfolie. Voeg daarna nog wat oregano toe aan de saus samen met peper en zout. Laat de saus doorpruttelen tot de balletjes klaar zijn en serveer als snack.

 

Buon appetito!

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.