Thaise kipsalade

Ook moeite met het steeds weer verzinnen van nieuwe gerechten? De Eenpanskalender geeft je elke dag een nieuw recept. Hoe handig.

 

Voor vandaag: Thaise kipsalade met pindadressing, lekker pikant door de chilisaus

 

Dit heb je nodig

  • 300 gram scharrelkipfilets
  • 250 gram Chinese eiermie
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 komkommer
  • 200 gram sugarsnaps
  • Schil en sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 100 gram pindakaas
  • 125 gram taugé

 

Zo maak je het

Snijd de kipfilet in reepjes. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de mie koud af. Bestrijk de kip met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en grill de kip in 7 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege om.

 

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Kook de sugarsnaps in 3 minuten beetgaar. Spoel koud af. Meng de limoenrasp en -sap met de rest van de olie, de sojasaus, chilisaus, pindakaas en 2 eetlepels water tot een dressing. Verdeel de mie, kip, groenten en taugé over vier kommen. Serveer met de dressing.

 

Eetsmakelijk!

 

Door redactie Flavor Flav

beeld: Francesca Kookt 

Eenpanskalender
Anya van de Wetering € 19,99
Uitgeverij SNOR