Cranberry-granita

Met maar 5 ingrediënten heb je dit heerlijke toetje.

 

 

Wat doe je als je hét zoetboek van Delicious voor je hebt? Natuurlijk wat recepten uitproberen. Taartjes, wafels, koekjes en dit overheerlijke toetje. Probeer maar even, want het is net zo lekker als dat het eruitziet!

 

Dit heb je nodig

  • 220 g cranberry’s (diepvries)
  • Rasp en sap van 1 (bio)sinaasappel
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 2½ el cranberrysiroop
  • Vanilleroomijs, hangop of Griekse yoghurt, voor erbij
  • Ook nodig: platte bak (inhoud 1 liter)

 

Zo maak je het

Breng de cranberry’s met de sinaasappelrasp, suiker en 350 ml water aan de kook en laat 15 minuten zacht koken. Zeef de cranberry’s en druk er zoveel mogelijk vocht uit en vang op.
Meng het cranberrysap met het sinaasappelsap en de cranberrysiroop. Doe in een grote platte bak en vries 4-5 uur in. Schep het na 1 uur elk halfuur goed om met een vork tot het mooi schaafijs is. Serveer in glaasjes met een flinke lepel ijs of yoghurt.

 

Eet smakelijk!

 

Het zoetboek

Hét Zoetboek! – Delicious. 
ISBN: 9789059568655 = Fontaine uitgevers

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl.  Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.