Gegrilde aardappel salade

 

 

De allerlekkerste. Als bijgerecht of gewoon zo.

 

 

Dit heb je nodig

·             1,5 kg aardappelen

·             Scheutje olijfolie

·             Zout en peper

·             200g crème fraîche

·             2 el grove mosterd

·             Water

·             Paar takjes dille

 

Zo maak je het 

Schrob de aardappelen goed schoon. Breng ze vervolgens aan de kook in  koud (gezouten) water met het deksel op de pan. Wanneer het water kookt, haal je het deksel van de pan en laat je de aardappelen nog 10 minuten koken. Snijd de aardappelen in de lengte in parten, zoals het voorbeeld op de foto. Verhit dan een grillpan. Verdeel een scheut olijfolie over de aardappelpartjes en strooi wat zout en peper erover. Grill de aardappeltjes tot ze krokant zijn. Voor de saus mix je de crème fraîche en grove mosterd. Doe er wat water bij om de saus te verdunnen. Serveer de aardappeltjes met de saus en wat dille takjes.

 

Dit recept is heerlijk bij zalm. En eigenlijk bij alles. 

 

 

Beeld: Donna Hay

 
 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares