Van strijken word je zen

Kijk, je kunt wel aan het mediteren gaan als je wat wilt ontspannen, maar je kunt ook gewoon het huishouden doen.

 

 

Kijk, je kunt wel aan het mediteren gaan als je wat wilt ontspannen, maar je kunt ook gewoon het huishouden doen. Het heeft uiteindelijk hetzelfde effect.

 

Want de beste manier om helemaal zen te worden? Dat is strijken. Pak die blouse er maar bij, focus je op de mouwen, de kraag en alle plekjes tussen de knoopjes in, en hop. Voor je het weet ben je helemaal rustig en opgeladen. We kunnen dat hete ijzer dan af en toe wel haten en dat strijken een rotklusje vinden, maar uiteindelijk ontspant het wel.

 

Eerst denk je nog aan van alles, zo schrijft een ervaringsdeskundige in de Volkskrant. Je bedenkt welke rekening er aan het eind van deze maand weer binnenkomt. Je baalt van die nieuwe schoenen die je nog niet hebt gedragen. Je wilt je beste vriendin wat vaker zien. Maar hoe meer overhemden er liggen, hoe kalmer je wordt. Opeens is het lekker stil en hoor je enkel het sissen van de strijkbout. De stoom, het wrijven over die plank, die schone, frisse stapel kleren. Je knapt er van op. Je ziet je drukke dag opeens weer zitten.

 

Ja, echt: je kijkt nooit meer hetzelfde naar je stapel kreukelige was. Sterker nog, je hoopt dat je man opeens een heleboel te strijken heeft… En je koopt nog een overhemdje extra voor ‘m. Gewoon, zomaar. Geniet er maar goed van.