Stofzuiger in de startblokken

Mocht je de laatste tijd het gevoel hebben dat je teveel hooi op je vork hebt, haal dan vooral even de stofzuiger uit de kast. Het is namelijk goed voor je.

 

 

Want uit onderzoek blijkt dat een kwartiertje schoonmaken hetzelfde effect op je heeft als een kwartier mediteren. En dan heb je ook nog het plezierige effect na het poetsen: je huis is schoon. En dat geeft ook rust in je hoofd. Er is een direct verband tussen schoonmaken en minder stress hebben in je leven en dat heeft een reden: je huis schoon en netjes hebben geeft een bepaald gevoel van controle. Alsof je alles wel aankunt in het leven. Alsof je alles op orde hebt. Daar word je zekerder van en dus ook blijer.

 

Troep die rondslingert geeft daarom ook echt onrust in je hoofd. Je hebt hierdoor het gevoel dat je nog van alles moet afmaken, terwijl dit natuurlijk zo gepiept is. Maar soms heb je gewoon geen zin om alles te boenen en op te ruimen. Toch kun je het beter wél doen, al heb je maar tien minuutjes tijd. Als we denken dat we chaos hebben in ons leven, door bijvoorbeeld allerlei rommel, zorgt dat ervoor dat we ons echt onzekerder voelen. Een opgeruimd en schoon huis zorgt voor veiligheid, rust en minder angstgevoelens. Weg is de stress. Je kunt de hele wereld aan. Je hoofd is leger en je ziet weer nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen. Klinkt overdreven, maar probeer het maar eens. Een huis dat spik en span is maakt écht gelukkiger.

 

Je denkt misschien dat die berg kleren op die stoel geen kwaad kan, maar je kijkt er nu toch nooit meer hetzelfde naar…

 

Door Redachtie Franska.nl