Mam, niet schrikken

Bizar: bevallen in het buitenland en dan niet naar huis mogen

 

De 18-jarige Britt is nietsvermoedend op vakantie in Egypte als ze plotseling ontzettende buikpijn krijgt. Ze heeft weeën – veel eerder dan gepland.

 

Totaal onverwacht wordt ze moeder terwijl ze moederziel alleen op een hotelkamer ligt. Ze krijgt een zoontje, Yassin. Maar nu mag Britt niet terug naar Nederland en moet ze samen met haar kindje in Egypte blijven, terwijl ze dolgraag naar huis wil. Het probleem is dat Yassin in Egypte niet zomaar een paspoort krijgt. 

 

Moeder Sylvia kreeg het nieuws via de telefoon te horen. ‘Mam, niet schrikken. Ik ben vanochtend in de badkamer van m’n hotelkamer bevallen van een zoontje. Het gaat goed met ons’, stuurde haar dochter Britt. Britts moeder is zo snel mogelijk naar Egypte gevlogen om haar dochter te ondersteunen. Zij vertelt: ‘Ze had buikkrampen en diarree. Ze dacht dat ze iets verkeerds had gegeten, totdat ze op de wc ineens een hoofdje voelde en heel veel haartjes zag. Ze heeft alle handdoeken op de grond gegooid en is erop gaan zitten. Het kindje was er heel snel. Gelukkig begon hij meteen te huilen. Met een nagelschaartje heeft ze de navelstreng doorgeknipt. Toen is ze met hem in bed gaan liggen.’ Ze kon amper om hulp vragen omdat haar telefoon leeg was. ’s Avonds kwam er iemand van het hotel naar haar kijken.

 

Toen is ze gelijk naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig zijn moeder en zoon gezond. Sylvia: ‘Heel raar, je bent op zo’n moment natuurlijk allebei over je toeren, maar het voelde direct vertrouwd. Ja, ik ben wat eerder dan gepland oma geworden, maar dat is vooral heel mooi.’ Wat een verhaal en wat een prachtige jongen, die hopelijk snel naar Nederland mag. Het kan nog wel drie tot vier weken duren voordat het paspoort van het kleintje gemaakt is, onder meer omdat de identiteit van de vader niet bekend is.

 

Door redactie Franska.nl

Bron: AD