Het warme weer…

… zorgt voor meer slangen hier in Nederland.

 

 

Hartstikke lekker hoor, dat warme zomerweer, je hoort ons niet klagen. We kunnen elke avond in de tuin eten, elke avond de barbecue aan als we zin hebben en elk weekend naar het strand.

 

Het lijkt wel vakantie in eigen land. Elke dag. Toch heeft het warme weer wat ons betreft een groot nadeel: het zorgt voor veel meer spinnen en… slangen! Zo wordt de ringslang steeds vaker gespot. Dat wordt deels verklaard door het feit dat mensen nu veel meer buiten zijn dan normaal en daarom ook meer dieren zien. Daarnaast hebben veel mensen juist met dit mooie weer ramen en deuren open, waardoor reptielen een beetje vrij spel krijgen om naar binnen te glibberen… Het gaat dus niet om ontsnapte slangen, maar om wilde slangen die overal opduiken. Brrr, je moet er niet aan denken: een slang vinden in je badkamer of toilet. 

 

En weten jullie wat helemaal bizar is? Hoewel de meeste mensen gillen als ze een slang zien of iets wat daarop lijkt, zijn sommigen er helemaal niet bang voor. Er is namelijk een nieuwe trend in Amerika: een massage door een meterslange wurgslang. Die kruipt en krioelt over je hele lichaam en dat zou ontspannend werken… Nou, doe ons maar de ouderwetse manier met wat gekneed van handen. En laat het wat dat betreft maar gauw herfst worden, nietwaar? Die vrolijke kleurtjes aan de bomen lijken nu nog heel, heel ver weg…

 

 

 

Bron: ANP

Door: Redactie Franska.nl