Het inplannen van seks

Zoveel procent van de mensen doet dat dus echt…

 

De dagen zijn áltijd vol en in de avonden zijn we dus moe. Bekaf. Kapot.

 

Veertig vergaderingen gehad. Als een gek geracet naar die sportschool voor dat helse lesje bootcamp. Vriendin gebeld. Moeder gebeld. Bloemetje naar zus gestuurd. Boodschappen gedaan. Eten gekookt, gedoucht, make-up eraf… De hemelen zij geprezen: ein-de-lijk plat. Denk maar niet dat we dan nog zin hebben in een wip. Geen háár op ons…

 

Zo ongeveer 35 procent van de mensen gaat zo’n twee keer per week van bil, maar ook weer 10 procent haalt niet eens de één keer per maand. De rest zwemt er wat tussenin. Er zijn koppels die het braaf elke dag doen. Die het twee keer per dag doen. Die het eens per half jaar doen. Of alleen met Kerstmis en met een verjaardag. Voor iedereen werkt wat anders. En dus is ook agendaseks een heus ding. Omdat we alsmaar drukker en drukker zijn is het onvermijdelijk; we zetten seks hebben met onze partner gewoon schaamteloos op de kalender, onder: ‘groene kliko buiten zetten’ en ‘vochtig toiletpapier halen’. Even seksen. Want ja, dat moet nu eenmaal ook gebeuren. En als we er geen tijd voor maken, dan zit die week bommetjevol.

 

Uit onderzoek blijkt dat zeker 56% van de mensen seks met de partner weleens inplant. Weg romantiek of juist een slimme zet? In een tijd als deze wordt het steeds normaler gevonden om het op te schrijven, het liefst met tijdstip en plek erbij. Waarom zoveel mensen in een serieuze relazione dit doen? Heus niet alleen omdat er een kinderwens is. De ultieme reden is namelijk: zo komt het er echt van. En soms is er gewoon geen andere manier. Of het nu liefdevol is of niet, feit blijft dat het werkt. Want al lach je er samen om en zeg je: ‘O schat, volgens onze agenda’s is het nu precies tijd voor wat bedpret’, dan nóg is de kans groter dat het dan ook echt gebeurt.

 

Dat is waarom we het allemaal neerpennen. Maar liefst 51% van de mensen die seks inplant doet dit om ervoor te zorgen dat het er van komt. Letterlijk. Om de relatie goed te houden, om zeker te weten dat ze het niet vergeten, anders is het alleen maar wachten op ‘perfecte momenten’, dat jullie beiden uitgerust zijn, zoals op vakantie. Dat er geen werksores aan jullie hoofd hangen. Dat er geen stress is, geen ongesteldheid en geen andere ongein. Maar ja, hoe vaak heb je nu precíes dit soort ‘perfect geschikte momenten’? Juist. Het is de truc om ervoor te zorgen dat seks ook gewoon in de dagelijkse sleur van het leven voorkomt. Vandaar dat hele agenda-vrijen.

 

Dus, kan jou het verdommen, pak die lustige pen, grijp je vent erbij en schrijven maar. Want als het werkt, waarom niet?

 

FACTS

  • 85% van de vrouwen vindt het formaat penis van haar partner helemaal top
  • Getrouwde stellen hebben 9 keer vaker seks per jaar dan singles

 

 

Door: Redactie Amayzine.com