Familie fiets is grote hit

Joppe van Stiphout (38) vond het maar een gedoe, altijd maar met de auto gaan samen met zijn drie kinderen. Maar ja, hoe ga je op de fiets met z’n allen?

 

Joppe van Stiphout (38) vond het maar een gedoe, altijd maar met de auto gaan samen met zijn drie kinderen. Maar ja, hoe ga je op de fiets met z’n allen? 

 

Hij besloot creatief te doen en zijn eigen familiefiets te ontwerpen. Op de fiets is er plek voor twee Maxi-Cosi’s en een kinderzitje. Ofwel; ze kunnen er met z’n vieren gezellig op touren. Het ding was eigenlijk een gewone bakfiets, maar Joppe besloot het vervoermiddel nieuw leven in te blazen. “Het leek me leuk om met het hele gezin tegelijkertijd te kunnen rijden”, zegt hij tegen Editie NL.

 

Joppe is net vader geworden van een tweeling. Toch wil hij ondanks het drukke gezinsleven lekker ‘groen bezig’ zijn en minder vaak de auto pakken voor kleine afstanden. Joppe: “”Ik wil graag flexibel zijn en even op en neer naar het park fietsen. Een auto vind ik niet praktisch en Maxi-Cosihouders achterop vind ik te gevaarlijk. Ik rijd op een normale fiets naar mijn werk, maar voor kleine ritjes met mijn kinderen pak ik mijn eigen creatie.” En zijn kinderen? Die lijken het wel gezellig te vinden, zo met z’n allen bij elkaar. En nu is het nog heerlijk buiten, dus gelijk hebben ze. We zijn benieuwd of de familiefiets snel wordt nagemaakt door andere fietsbedrijven. Want dit hebben meer mensen nodig, toch? 

 

Door redactie Franska.nl