Brood 2.0

Brood: je zou denken dat dat niet hipper wordt, of heel anders. Toch is het tij gekeerd, na al die jaren braaf bloem, gist, water en zout mengen en mixen.

Wie modern wil zijn eet tegenwoordig speciaal zeewierbrood. Dat is gezond en dat is de toekomst. Er zitten twee soorten zeewier in – het brood bestaat voor twintig procent uit zeewier – maar maak je geen zorgen, het smaakt helemaal niet naar groenten. Het smaakt ook niet naar vis. Of naar de zee. Of naar een hap water uit de oceaan. Nee, de smaak van zeewier is heel subtiel en het brood blijft gewoon brood. En het is dus ook nog steeds lekker met zoet beleg. Er zitten door het zeewier wél meer vitamines en mineralen in het brood – en de helft minder zout. Klinkt goed, dus. Nou… het is nog beter dan je denkt.

 

Zeewier is namelijk heel erg duurzaam. Hoe meer we dit eten, hoe minder we de aarde belasten. Misschien denk je bij zeewier alleen aan zwierige plantjes op de bodem van de oceaan, maar we kunnen ons maar beter voorbereiden, want voortaan vind je zeewier dus op je bord. Goed voor de wereld. Zo zeggen de makers: “Zeewier heeft geen schaars land nodig, geen zoet water of pesticide. Het is ongelofelijk duurzaam.” Naast brood met zeewier bestaat er ook zeewierpasta, zeewierbacon en zeewier-wraps.

 

Heb je honger en wil je lekker groen doen? Het eerste zeewierbrood dat is gebakken is vanaf nu in vijfentwintig winkels in Nederland te krijgen. Je vindt het brood sowieso bij winkels van BBrood en bij Marqt. 

 

Door: Redactie Franska

Bron: AD