Niet zo goed bezig de laatste tijd

En daar kom ik dan nu achter. Nu het eigenlijk te laat is. Liposuctie? Durf ik niet, doe ik niet. Maar wat dan?

 

Hap hap hap, weer een koekje zonder proeven opgegeten. Dat is natuurlijk helemáál zonde, want het zijn erg lekkere koekjes, meegenomen uit Bretagne. Galettes pur beurre met ‘pepites de caramel’. Zitten met z’n tweeën samen in een pakje. De eerste proef ik nog wel, maar de tweede schuif ik al tikkend gedachteloos naar binnen. Nou ja, gedachteloos… Ik denk aan iets anders, laat ik het zo zeggen.

 

En al een dikke maand niet op de weegschaal gestaan. Terwijl ik ooit, gewoon om gezond te blijven, met mezelf had afgesproken dat ik dat elke zaterdagochtend zou doen. Gewoon even checken. En jawel hoor: dikke maand. Letterlijk dus. Ik meende al zoiets te zien toen ik een nieuw zwempak ging passen. En nu druk ik me subtiel uit, met ‘meende te zien’. Alsof ik zwanger ben, die buik.

 

En wat badpakken betreft, de keuze was weer reuze. Ik kon kiezen uit twee modellen. Uiteraard omdat ik weer te laat aan kwam zetten. En vanwege de maat natuurlijk. Intussen is dit hele badpakken-ding een jaarlijks terugkerend festijn aan het worden. Elke keer opnieuw ga ik te laat shoppen. Maar goed, vorig jaar was het erger, toen waren ze uitverkocht.

 

De mevrouw kwam in de paskamer kijken en kwam daarna met een tankini aanzetten. Met zo’n lollig loshangend hesje. Geen kwaad woord over die uitvinding, maar moet ik het nou echt zo ver laten komen? Stap zoveel in het afhaken van een beetje ‘decent’ lijf en daarom een beetje op m’n gewicht letten af en toe? Jaja, ik weet het, bij Franska.nl tellen we geen calorieën. Heb ik hoogstpersoonlijk besloten, maar nu wil ik binnenkort wel weer zwemmen natuurlijk. En dat ga ik straks echt niet om zes uur ‘s ochtends doen, als het nog een beetje donker is in Italië. Dan is het namelijk ook hartstikke koud. Mag nog wel een beetje leuk blijven zo’n vakantie, toch? En gisteren dus lekkere aardbeienzoentjes besteld bij de bakker voor bij de thee vanmiddag. Ik ga de mijne echt niet weggooien. Maar goed. Ik heb een nieuw badpak. Dat is gelukt.

 

Nu nog even een list verzinnen qua lijn

 Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.