Breaking news in m’n mailbox

 

Tsss… ik begin eigenlijk net een beetje te wennen aan het idee dat het misschien bijna vakantie is, lees ik ineens dat de zwempakken nu al uitverkocht zijn. Zo goed als, dan. En zeker online. Komt door de warme junimaand.

 

Niet de eerste keer dat ik weer eens te laat aan shoppen denk. En ik weet precies hoe dat komt.

 

  1.  Omdat ik altijd te laat ben met leuke dingen verzinnen voor mezelf. Werk gaat voor. Zo ben ik gewoon opgevoed.
  2. Weet ik veel dat het zomer is. Ja, inderdaad, het was best warm de laatste tijd. En deze week ook alweer. Dat heb ik wel gemerkt hoor. Maar daar ben ik toch niet mee bezig? Ik zit alweer aan kerst te denken bij wijze van spreken. Leef al tig jaar niet meer ‘in het moment’. Mindfulness? Dat gaat hem bij mij niet worden.
  3. Ik heb geen maat 34 of 36. Die zijn altijd nog wel te vinden. Maar de meer gangbare maten worden altijd vrij slecht bevoorraad. In verhouding dan. Vind ik. Die zijn op dag één al weg. Of niet soms? Echt wel!

 

En ach… heeft een mensch elk jaar een nieuw zwempak nodig eigenlijk? Ik niet. En wel hierom.

 

  1.  Als het een beetje meezit, zwem ik 14x per jaar een uurtje. Niet echt giga veel toch? Heb je je zwempak in totaal nog niet eens twee dagen van acht uur aangehad.
  2. En als ik zwem, is het eigenlijk alleen maar ’s ochtends heel erg vroeg, als iedereen nog slaapt. Baantjes trekken in het zwembad in Toscane. Geen kip die me ziet. Loop je daar met iets nieuws…
  3. Ik koop toch bijna altijd een zwarte, dus niemand die überhaupt ziet dat het een nieuwe is.
  4. Ik heb nog een groene en een blauwe liggen. Allebei 1x aangehad. Beiden een beetje onhandig om alleen maar baantjes te trekken, want met van die frivole bandjes. Meer van ‘flanerenstein’ dan van ‘zwemmenstein’ dus.
  5. Ik heb een hekel aan zwempakken passen. Moet je dus echt helemaal alles uit in zo’n paskamer. Wat een gedoe.

 

Wordt het dus weer dat ouwetje. Scheelt tijd, scheelt geld, scheelt gedoe. Heerlijk! Ook weer geregeld. Dankzij m’n mailbox.

 

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter