Beschamend gewoon

Waar gaat het heen met de millennials van deze wereld?

 

Op mijn elfde verjaardag kreeg ik van mijn ouders een trampoline. Waarschijnlijk een van de beste cadeaus die ik ooit heb gekregen. Oh, wat was ik gelukkig. Diezelfde dag stonden mijn twee broers, vader, moeder en ik in de tuin de instructies van dat ding te lezen om hem ook zo snel mogelijk op te zetten. Toen ‘ie eenmaal stond mochten wij kinderen nooit met meer dan twee personen op de trampoline springen. De ironie van het verhaal? Precies een week later brak ik mijn bovenbeen op de trampoline die bij familievrienden in de tuin stond. Mocht ik gewoon bijna een jaar niet op mijn eigen trampoline springen. Je kan je mijn teleurstelling goed voorstellen neem ik aan.

 

Een bovenbeen breken is wel een dingetje. Ik kan me de pijn niet eens meer goed herinneren. Volgens mij gaat je lichaam in een bepaalde overlevingsstand als het zoiets meemaakt. Maar dat gips (ik had felroze in hartje zomer, kwam dus de hele tijd onder mijn rokjes vandaan, verschrikkelijk!) en de jeuk en de maanden van fysiotherapie die volgden… Nee, een bot breken wil ik nóóit meer.

 

Daarom snap ik er dus helemaal geen drol van dat bijna één op de tien millennials zegt dat hij of zij liever een bot breekt dan een dag zonder telefoon te zijn. What the….? Sorry, ik mag niet schelden. Maar what the…? Ik hoop dat je mijn frustratie hierover begrijpt. Waar gaat het heen met de wereld? Jezelf liever pijn doen dan een dag zonder smartphone. Doe normaal. Welke functies op je telefoon zijn nou belangrijker dan je eigen lichaam? Je Instagram feed? Je 1000 ‘vrienden’ op Facebook? De likes op je foto’s? Je datingprofiel? Sorry, maar kan iemand me dit uitleggen?

 

Nog een paar serieus ernstige statistieken uit dit onderzoek:

 

  • 50% ruziet met hun partner omdat ze te veel tijd op hun telefoon spenderen.
  • 36% wil liever in vieze kleren lopen dan hun telefoon kwijtraken.
  • 13,6% wil liever hun hoofd kaalscheren dan hun smartphone inleveren.
  • 1 op de 5 deelnemers van het onderzoek prefereert het geluid van nagels over een krijtbord in herhaling te horen boven het niet hebben van een telefoon.
  • 37,3% van de vrouwen gaat liever zonder make-up naar buiten dan zonder telefoon

 

Is het erg dat ik me kapot schaam voor deze generatie? Uit protest leg ik mijn mobiel de rest van de dag weg. Wil je me bereiken? Dat kan op de Franska.nl-redactie. Weet je niet waar dat is? Dan kan je me mailen.

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam

Bron : onderzoek