Tip van de dag

Wedden dat je je na het lezen van dit bericht meteen naar de supermarkt haast? 

 

 

Oh, oh, oh, wat is mijn dag fijn begonnen na dit nieuws. Ben meteen naar de winkel gerend met twee grote tassen om een aantal flessen wijn in te slaan. Allemaal in mijn keukenkast als een piramide opgestapeld. Franska natuurlijk ingelicht. Anouk, onze vormgeefster, door het dolle heen. Je kúnt niet anders bij dit nieuws. Blij, met een heel klein twijfeltje in het achterhoofd misschien. Maar alsnog spring ik gewoon een gat in de lucht.

 

Het is bewezen – en als iets bewezen is, dan klopt het altijd (uhuh ;-)) – dat het drinken van twee glazen rode wijn voor het slapen gaan je helpt om gewicht te verliezen. ‘Neeeeee’, hoor ik je nu zeggen. ‘Dat kan niet.’ Toch wel. De Washington State University en Harvard Medical School hebben het onderzoek gedaan en zijn tot deze resultaten gekomen. Of zulke befaamde medische scholen niks beters te doen hebben, is de vraag. Maar daar ga ik het nu niet over hebben. 

 

Uit het onderzoek, dat de afgelopen dertien jaar onder 20.000 vrouwen is uitgevoerd, bleek dat zeventig procent van de vrouwen minder last had van overgewicht na het drinken van twee rode wijntjes voor het slapengaan. Waarom dit zo’n positief effect heeft? Dat komt door het resveratrol dat in rode wijn zit. Het zou moeten helpen tegen het hongergevoel dat je s ‘avonds vaak hebt. Daardoor ben je minder geneigd om te gaan snacken. 

 

Nu zegt Franska, die naast me zit, opeens: ‘Ik spreek uit ervaring, en ik kan je vertellen, het werkt níet.’ Ik zou zeggen: Franska, ik ga het tegendeel bewijzen. Wat jij?

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam