Aantrekkelijke vrouwen komen altijd te laat

Net even die kleine tien minuten later voor de deur van je vriendin staan dan je had beloofd. Net even een kwartier later aan het werk

 

Net even die kleine tien minuten later voor de deur van je vriendin staan dan je had beloofd. Net even een kwartier later aan het werk. Een vijf minuutjes later dan afgesproken bij het etentje.

 

Sommige mensen komen nu eenmaal altijd en overal, structureel, te laat. Volgens onderzoekers zijn dit veel vaker vrouwen dan mannen. En ja, zeker knappe vrouwen maken hier zich schuldig aan. Dat komt omdat het voelt als een soort macht, al doen vrouwen dit onbewust. Ze weten dat ze aantrekkelijk zijn, dat ze goed in de markt liggen, dat hun baas alles wel goed vindt, want zij zijn ‘de pareltjes van het kantoor’. Ze komen dus zonder enige stress te laat op het werk.

 

Maar ook in hun privéleven vinden ze dat ze het kunnen maken om de ander te laten wachten. Ze denken toch een beetje van: ‘ach, deze vriendin vindt het toch al zo leuk dat ik tijd voor haar heb, het maakt haar niet uit als het een kwartiertje later wordt’. En dan heb je ook nog de mensen die áltijd veel te vroeg zijn. Die zitten liever tien minuten langer in een koffietentje te wachten op een vriendin dan dat ze ook maar een halve minuut te laat zijn. Dat doen ze voor hun imago: ze willen zo betrouwbaar mogelijk overkomen.

 

Volgens experts kan het heus geen kwaad eens in de zoveel tijd te laat te zijn. Niet altijd, maar heel soms. De wereld vergaat niet door een paar minuten later aan te schuiven. Iedereen vergeeft het je heus wel – je hebt er niet eens een smoes voor nodig. Zolang je er maar geen stress van krijgt, van die tikkende klok in je hoofd: dan kun je juist beter wat vroeger van huis vertrekken. Hoe knap je ook bent, maak je vooral niet teveel zorgen over een paar minuten. En kijk die collega er ook niet teveel op aan. Is goed voor de sfeer. :)

 

Door redactie Franska.nl