Voor de grap

Soms, in de file, verveel ik me een hoedje. Zo kwam het dat ik een week voor onze vakantie naar Italië ineens Firenze invoerde in de routeplanner.

 

Wat!? Wat? Ik voer dus Firenze in die ochtend en zie dat als ik omkeer, misschien nog even m’n man oppik onderweg, we er diezelfde dag nog precies met etenstijd zouden kunnen zijn. Het is maar dertien uur rijden. Ineens zag ik het licht. Normaal plan ik altijd een route langs leuke plekken, maar waarom niet een keer eentje die gewoon het kortst is. Hoezo al dat gedreutel? Waar een beetje file al niet goed voor is.

 

‘s Avonds thuis meteen het idee van de kortste route met vader de man besproken en die zag het ook wel zitten. Kijk, we zijn niet van lotje getikt, dus we gingen het hele eind echt niet in een keer doortuffen, dus einde dag zat ik allerlei gidsen door te akkeren op zoek naar een leuke slaapplaats in Duitsland. Want daar kwamen we ineens doorheen. Nou is Duitsland niet mijn hobby, ik zag die namen van Gasthofs en zo al en kreeg het een beetje benauwd. Tot ik nog eens goed op de kaart keek, er nog wat gidsen bij haalde en ontdekte dat we maar zevenentwintig kilometer om hoefden voor een heel leuke plek in de Elzas. Tadaaa! Veel beter plan. En dat hotel stond ook nog eens bekend om z’n goede keuken. Twee vliegen in één omrij-klap dus.

 

Eigenlijk was ik van plan om deze plek voor mezelf te houden, maar nu we toch de Franse sfeer te pakken hebben hier en ik laatst ineens weer eens lekker aan de Elzasser wijn zat vond ik het niet netjes om voor die hooguit één nacht per jaar de boel helemaal te claimen, dus als je me belooft dat je hem niet aan iedereen doorvertelt: Auberge Saint-Laurent in Sierentz, (Rue de la Fontaine 1, Telefoon: +33 3 89 81 52 81) Als ik je iets mag aanraden: proef daar dan even een glaasje Cremant d’ Alsace.

 

 

Want oh oh, die Elzasser wijnen, zo lekker. Blijft een aanradertje. Ik proefde laatst drie wijnen, waaronder de Gewürtztraminer van Adam, ‘Les Natures Bio’ (verkrijgbaar bij Gall & Gall) Lekkerrrr! Echt een snoepje en de Cave de Ribeauvillé (leuk dorp!) AOC Alscae Riesling ‘Bio’. Nou ben ik normaal niet zo van de Riesling, maar deze was echt heerlijk. Verkrijgbaar via : www.wijnkring.nl

Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

Franska