Spiegeltje, spiegeltje…

Zoveel uur per dag staan wij vrouwen gemiddeld voor de spiegel. Hier ga je van schrikken.

 

Hoelang sta jij per dag voor de spiegel, denk je? Best een lastige vraag, hè? Ik sta in de ochtend voor de spiegel om mijn make-up en haar te doen. En dan eigenlijk gewoon de hele dag door om te kijken of het nog goed zit, of ik geen mascara onder mijn ogen heb, of uitgezakt haar… Nee, dat wil je vermijden. En als ik ’s avonds plannen heb, dan sta ik nog wel eventjes in de badkamer te frutselen met make-up, krultang, haarspelden, lak, poeder, ach het is allemaal ook te veel om op te noemen.

 

Maar dat wij vrouwen hier zóveel tijd aan kwijt zijn… Dat is wel even schrikken. Uit een onderzoek dat is uitgevoerd onder 2000 vrouwen blijkt dat we gemiddeld 335 uur per jaar voor de spiegel staan. Dat betekent dus 55 minuten per dag. Vijfenvijftig minuten! Dat vind ik veel. In die tijd kan je wel twee episodes van Grace and Frankie kijken. Je huis even goed stofzuigen. Of in mijn geval een of twee stukjes voor Franska.nl schrijven. Van Amsterdam naar Utrecht op en neer rijden (als er geen files staan). Bijna twaalf eitjes één voor één koken. En ga zo maar door…

 

Moraal van het verhaal: wie mooi wil zijn moet tijd lijden… Oh nee, dat is niet het goede gezegde. Maar het kan net zo goed waar zijn.

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam.