Stelletje zeikerds

Dat zijn wij hier in Nederland. Altijd maar dat geklaag over het weer. Nergens voor nodig.

 

 

Tjongejongejonge. We weten hier in Nederland van alles, maar één ding, daar zijn we echt expert in. Zeuren over het weer. Zo stond ik laatst op de redactie een koffietje te maken, terwijl ik met een collega aan de praat was. Ik vertelde dat ik zo’n zin had in het weer dit weekend. Dat het lentezonnetje zich eindelijk weer eens een keer ging laten zien. En dat ik niet kon wachten om een heerlijk wijntje op het terras te nuttigen. De reactie die ik kreeg: ‘Ja, maar het wordt bewolkt. Dus zo lekker wordt het nou ook weer niet’. En bedankt. Goede bui verpest.

 

Als je er een beetje op let hoor je het overal. Al dat gejammer en gezeur. Om moe van te worden. Terwijl we eigenlijk gewoon niks te klagen hebben. Ja, het regent zo hier en daar. En ja, de wind is soms een tikkie vervelend op de fiets. En ja, het duurt nog wel eventjes voordat het echte zomerweer z’n debuut maakt dit jaar. SO WHAT?

 

Nu zag ik dus een filmpje voorbijkomen waar ik vrolijk van werd. Waarin ik eindelijk zag dat ik gelijk heb, dat we een landje van weer-zeikerds zijn. Kijk zelf maar even voordat je verder leest:

 

 

 

Acht.graden. Zag je dat? Gewoon acht graden. Maar weet je wat, het zonnetje is er. Dus hup zwembroek, bikini en badpak uit de kast, een kartonnen doos mee tegen de koude muur en hupsakeeeeeee. Lekker die dosis vitamine D binnenhalen. Dit is toch fantastisch? Heerlijk optimistisch. Hier kunnen wij met z’n allen zeker wat van leren. Dus dit weekend, of het nou gaat regenen, hagelen, sneeuwen, stormen of dat beloofde lentezonnetje toch tevoorschijn komt, mij ga je vinden op het terras. Met een ijskoud wijntje. En misschien wel een warme bitterbal. En niemand gaat dat voor mij nog verpesten.

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam.

Beeld: calivintage