Op deze leeftijd vinden we onszelf het leukst

Je kunt nog weleens twijfelen aan jezelf als je voor de spiegel staat.

 

Je kunt nog weleens twijfelen aan jezelf als je voor de spiegel staat. Of als je jezelf op een foto ziet staan. Of als je een presentatie moet geven.

 

We voelen ons allemaal af en toe onzeker en dat is helemaal niet erg. Ook niet iets om je voor te schamen. Nu blijkt dat er een leeftijd is waarop je je het lekkerst voelt over jezelf, en dat is zo rond je zestigste. Je hebt dan de minste twijfels over wie je bent en wat je doet. Je geniet meer van het leven en je neemt jezelf zoals je bent. Je doet niet moeilijk over kleine dingen, zoals een pukkeltje of een gebroken nagel; je weet wel beter. Je weet wat belangrijk is en vooral wie er belangrijk voor je zijn in het leven. Je bent stabiel. 

 

Eigenlijk groeit je zelfvertrouwen je hele leven met je mee. Als puber kun je vaker twijfelen over je eigen kunnen, maar dat vertrouwen wordt met de dag alleen maar groter. En de echte piek beleef je dus rond je zestigste: niemand die jou dan nog kan kleineren. Heerlijk toch? Onthoud maar gewoon dat je er écht mag zijn. 

 

Door redactie Franska.nl