Het volle kasten probleem

Eigenlijk heb je er niks aan. Want zo weinig kleding dragen we écht…

 

 

Volle kasten… Maar zo weinig kleding dragen we écht

 

Je planken en lades puilen uit. Je weet niet meer waar je je zoveelste blouse of jurk moet ophangen en je hebt nergens plek voor sjaals, schoenen, jassen en vesten.

 

Herkenbaar? Vast en zeker. Genoeg vrouwen hebben te weinig ruimte thuis in hun kledingkasten. Het zorgt ook voor een hoop ruzie en gemok. Volgens onderzoekers gaan de meeste ruzies tussen stellen namelijk over rommel, troep en zooi. Bijna 49 procent van de discussies betreffen rondslingerende sokken, ongewassen onderbroeken en andere ‘zwerfkleding’. 

 

Het erge is: dat heeft vrij weinig zin. Want je kunt zo ongeveer 88 procent van de kleding in je huis weggooien zonder dat je het uiteindelijk echt erg vindt. We dragen namelijk maar 12 procent van alles wat we hebben. Dat komt omdat je kledingsmaak altijd een beetje in fases verandert. Wat je nu leuk vindt, vind je over een maand of wat misschien wel verschrikkelijk tuttig. We zijn nu eenmaal allemaal snel uitgekeken op spullen die we al kennen en er is niets zo veranderlijk als de mode. En als je eigen smaak, blijkt. We wisselen dan ook het liefst elke maand van garderobe – als onze budgetten dat zouden toelaten, ja. 

 

Maar tot die tijd… Laten we alles maar gewoon lekker hangen. Zo gaan die dingen. Maar klagen over dat je niets hebt om aan te trekken, dat kan echt niet meer. Kijk dan maar eens goed naar die andere 88 procent in je kast

 

Door redactie Franska.nl