De strijd tegen voedselverspilling:

In Nederland wordt er gemiddeld rond de 41 kilo eetbare voedsel verspild PER PERSOON. En deze app gaat daar wat tegen doen… 

 

Elke dag komen er minstens tien mailtjes mijn mailbox binnen met de nieuwste hebbedingetjes, trends, leukste beurzen, evenementen, series, restaurants. Noem zo maar op. Ik lees ze altijd. Maar zelden is het dat ik zó enthousiast word van een mailtje als gister. Het ging over een app. Die heb ik natuurlijk meteen gedownload. En geprobeerd. Nu ben ik bang dat ik verslaafd ben. 

 

Ik heb het hier over ‘s werelds grootste app tegen voedselverspilling: ‘Too good to go’. Hij was al in zeven Europese landen beschikbaar en is sinds kort gelanceerd in Amsterdam. Met de app kun je bij verschillende heerlijke merken als Vlaamsch Broodhuys, STACH en Landmarkt terecht om eten dat normaal weggegooid zou worden te kopen tegen een flinke korting. Dat hoef je mij geen twee keer te vertellen. 

 

Ik heb het meteen geprobeerd. Tegen een spotprijs van €3,99 kon ik gisteren bij het STACH-filiaal in mijn straat terecht voor een mysteriebox. Hier zaten olijven, gehaktballetjes, een salade en twee koekjes in. Héééérlijk. Die salade heb ik vandaag mee naar de redactie om tijdens de lunch van te smullen. En de twee koekjes heb ik gisteravond op de bank tijdens het kijken van Friends opgegeten. 

 

In Nederland wordt er rond de 13% van het eetbare voedsel verspild PER PERSOON. Daar schrik je toch van? Daarom is dit soort initiatieven belangrijk. Mijn doel is om minstens één keer per week gebruik te gaan maken van de app. En hopelijk  verspreidt de app zich snel over de rest van Nederland, zodat ‘ie lekker veel gebruikt gaat worden. 

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam. 

beeld:toogoodtogo.nl