Woens­dag Windag

 

Iets heel leuks vandaag. En het heeft met Italië te maken, dus ik ben nu al jaloers op de winnaar.  

 

Een flink aantal jaar geleden leerde ik Astrid van Leeuwen kennen. Zij heeft intussen de spannende stap gewaagd om in Italië een bed&breakfast te beginnen: Casa Joop. Genoemd naar haar helaas veel te vroeg overleden man. Ik ben er nog nooit geweest, maar natuurlijk gaat dat nog een keer gebeuren. Al is het alleen al omdat je van daaruit lekker naar Turijn kunt. Zo’n mooie stad. En Milaan. En… Dus als ik ineens heel veel tijd heb…

 

Daarom neem ik even het verhaal van Astrid zelf over

 

 

 

Casa Joop is gelegen op een heuvel in Tamagno, dat deel uitmaakt van het pittoreske Magnanodorp in het noorden van Piemonte. Een schitterende locatie, waar je niet alleen kunt genieten van de onvervalste schoonheid van de natuur en cultuur van Italië, maar waar de nabij gelegen Biellanese Alpen je ook nog eens voorzien van een prachtig uitzicht.

 

De omgeving is schitterend en biedt voor ieder wat wils. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar rust? Dan kun je heerlijk fietsen of wandelen door de uitgestrekte landschappen, heuvels en bosrijke natuur. 

 

Bijzonder is daarbij dat de wereldberoemde ‘Sentiero wandelroute’ in verbinding staat met Magnano.

 

Wil je je bezoek combineren met een stedentrip? Turijn, Aosta en Milaan liggen op rij-afstand. Het wonderschone meer van Viverone is ook goed bereikbaar. Hier kun je zwemmen, zeilen, waterskiën of vissen. En voor wat betreft Italiaanse cultuur is het bezoeken van de ‘Santuari d’Opera’ – een uniek en historisch bedevaartsoord – erg de moeite waard.

 

Andere activiteiten die je in de omgeving kunt doen: een culinaire tour door Piemonte, golfen, bergbeklimmen, mountainbiken, zwemmen (Ondaland Aqua Park) en skiën.

 

Casa Joop is een authentiek Italiaans landhuis met drie luxe B&B-kamers, een sfeervolle en gemeenschappelijke ontbijtruimte en een fraai, groot terras waar je optimaal kunt genieten van de Italiaanse zon en de rust van de natuur.

Daarnaast zorgt de gastvrouw er iedere ochtend voor dat de tafels in de ontbijtruimte zijn gedekt met een uitgebreid ontbijt; wat wil de inwendige mens nog meer? Kijk maar even: www.casajoop.nl

 

En nu mag ik dus drie overnachtingen met ontbijt voor twee personen weggeven. Natuurlijk is de periode in overleg met Astrid en de winnaar.

 

Winnen?

 

Gewoon even reageren op onze Facebookpagina onder het artikel over deze actie. Of (als je geen Facebook hebt) een mailtje naar winnen@franska.nl

 

Buona fortuna!

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.