De nieuwe Einstein

Wonderkind van acht jaar oud slaagt voor het gymnasium

 

Laurent is een bijzonder kind. Heel bijzonder. Het jongetje is pas acht jaar oud maar heeft nu al een gymnasiumdiploma op zak.

 

Wauw. Ongelooflijk. Dat het bestaat. De meeste leeftijdsgenootjes van Laurent zitten nog in groep 4 of 5, terwijl hij de middelbare al heeft afgerond. Laurent heeft een Belgische vader en een Nederlandse moeder. Hun zoon heeft slechts anderhalf jaar op de middelbare school gezeten. Dat was lang genoeg voor hem, hij is nu geslaagd.

 

“We zijn ongelofelijk trots”, zegt zijn vader Alexander tegen RTL Nieuws. “Aan het begin heeft hij nog wat administratieve vertraging opgelopen, anders had het misschien zelfs nóg sneller kunnen gaan.”

 

Volgens zijn vader is Laurent nu aan het kijken naar welke universiteit hij wil gaan en waar hij wat wil gaan studeren. Maar dat hij volgend jaar al aan een academische opleiding begint, dat is duidelijk. Mensen zeggen dat hij de nieuwe Einstein kan worden en ja, vader Alexander verwacht wel dat zijn zoon gaat kiezen voor een opleiding in de wetenschap. Wiskunde, scheikunde of natuurkunde, daar ligt zijn interesse. Wat zul je ontzettend trots zijn als je kind zó slim is. Dat hoor je maar zelden. 

 

We hopen dat Laurent z’n draai zal kunnen vinden op de universiteit, tussen andere studenten die minstens tien jaar ouder zijn dan hij. Aan zijn intelligentie zal het zeker niet liggen – we snappen wel dat hij een wonderkind wordt genoemd. Wat een prestatie. Op die leeftijd. En wat ligt er nog een mooie toekomst voor de jongen in het verschiet, met dit diploma nu al op zak.

 

Door: Redactie Franska.nl

Bron: RTL Nieuws