De meeste calorieën

 

Als je op een sportieve manier wat kilo’s kwijt wilt, zo net voordat alle feestdagen beginnen, is het misschien handig om te weten hoe láát je het beste kunt bewegen. 

 

Want onze biologische klok blijkt ook invloed te hebben op ons metabolisme. Kijk, en dan kun je er slim mee omgaan. Want wat is nu het geval? Aan het eind van de middag en in de vroege avond verbrand je de meeste calorieën. Zeker tien procent meer dan dat je er ’s ochtends verbrandt, dus kun je natellen. Het komt neer op zo’n 130 kilocalorieën extra die je kwijtraakt, alleen maar door het gunstige tijdstip. 

 

Natuurlijk moet je er nog wel wat voor doen, maar goed, een wandeling in de frisse buitenlucht is zo gepiept. Met wandelen verbrand je overigens meer calorieën dan lange tijd werd gedacht. Je raakt per kilometer die je loopt al gauw 60 kilocalorieën kwijt. En als je iets sneller loopt, dan al gauw 70 kilocalorieën per gelopen kilometer. De moeite waard dus, en je ziet nog eens wat moois, in het bos of op de hei. 

 

Eind van de middag je man of vriendin meesleuren dus: lekker rond een uurtje of vijf met z’n allen naar buiten. Niet echt fijn nieuws voor mensen die vaak in de avond of nacht werken: dan is het des te moeilijker om te bewegen op de goede tijdstippen. Maar mocht je de kans hebben, grijp ‘m dan, want extra calorieën verbranden is natuurlijk mooi meegenomen. Zeker in deze tijd van pepernoten, marsepein en chocoladeletters… 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl