Criminele bende op de loer

Pas op de snelweg op voor mobiele bandieten.

 

De politie van Rotterdam heeft een waarschuwingsbericht op Facebook gedeeld over rondtrekkende bendes op de snelweg in heel Nederland.

 

Het zou gaan om een groep criminelen die op de snelweg de aandacht trekken van passerende auto’s door stil te staan op de vluchtstrook. Tegen mensen die stoppen zeggen ze dat ze onwel zijn geworden tijdens het rijden naar het ziekenhuis en dat ze geld nodig hebben. Ook wordt om geld gevraagd voor benzine om familie te kunnen bezoeken. De gestopte automobilisten worden op deze manier onder druk gezet om grote bedragen te pinnen. Als onderpand geven de criminelen een gestolen mobiele telefoon of nepsieraden mee.

 

Dergelijke gevallen zijn al vaker voorgekomen bij de A29 afrit Numansdorp en Heinenoord, maar ook op de A15 en A16 bij Rotterdam. Goed oppassen dus! Houd je ogen goed open en als er iets verdachts aan de hand is, altijd meteen de politie bellen. Better safe than sorry!

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam