Leve de lol

Ik wil graag even iets rechtzetten, in het kader van gender-neutraal. Iets tussen onze oren. Moest nu dan ook maar eens afgelopen zijn

 

Wat zijn er toch veel braverikken onder de vrouwen. Opofferaarsters. Moeters en ploeters. Ikzelf geen haar beter dan de rest hoor. Hooguit jaloers op vrouwen die hier al lang overheen gegroeid zijn. Zullen we dat ook eens genderneutraal gaan aanpakken? Niks meer doen met al die vrouwelijke eigenschappen. Al is het bijvoorbeeld maar een dagje per week? Om te beginnen?

 

‘Life is uncertain, eat your dessert first’, zei m’n zus vroeger wel eens voor de grap. Nou ben ik helemaal geen toetjesmens, dus ik zou sowieso bij het voorafje beginnen, maar de strekking is duidelijk. Je weet maar nooit of je aan de leuke dingen toekomt, dus stel ze vooral niet uit. Begin er gewoon mee.

 

 

Hoezo moet je altijd perse eerst alle rot-klussen opknappen voordat je iets leuks mag doen? Hoezo moet het hele huis schoon voordat je op vakantie kunt? Hoezo mag je pas zitten als de keuken schoon is? Wie komt dat controleren dan? En stel, dat iemand het al komt controleren, waar bemoeit ie zich eigenlijk mee? Nou dan? Opzouten en wegwezen.

 

Hup, we gaan er tegenaan vandaag. Eerst de leuke dingen, dan de rot klussen.  Als we daar dan tenminste nog energie voor hebben. Of zullen we het nog een weekje uitstellen (haha, geintje). Hupsakee. Vandaag is leve de lol-dag! Ik begin meteen. Doe je mee?

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

southernweddings.com