De échte waarheid

Over wallen en donkere kringen onder je ogen. En misschien heb je ook wel wat aan deze oplossing.

 

Je herkent het vast: ‘s ochtends word je wakker en je hebt slecht geslapen. Misschien wel een paar wijntjes te veel gedronken de avond ervoor, of juist weinig water gedronken de laatste tijd. Je kijkt in de spiegel en… oh help! Die wallen! Paniekmomentje. Helemaal als je net die dag een verjaardag of belangrijke afspraak hebt, of een oude bekende weer ziet.

 

Het is iets waar we allemaal weleens last van hebben. Ik laatst nog. Weet je nog toen ik je vertelde dat ik de laatste tijd te veel hooi op m’n vork had genomen? Ja, dat was ook weer terug te lezen in mijn gezicht door de donkere kringen onder mijn ogen. En daar moest ik natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf. Dus werd het tijd om me er even in te verdiepen. En wist je dat er een verschil is tussen wallen en donkere kringen? Nee, ik ook niet. Maar:

 

1. Donkere kringen
Als mensen over wallen praten bedoelen ze vaak eigenlijk donkere kringen. Dit zijn de blauwige bloedvaten die door de huid onder je ogen doorschijnen. Als je een lichte en dunne huid hebt is de kans groter dat deze bloedvaten erdoorheen te zien zijn. Veroudering verergert het, evenals veel blootstelling aan de zon, slecht slapen en ziekte, omdat dit de huid dunner maakt. Niet leuk om te horen, maar wel waar.

 

2. Wallen
Dit zijn de kleine ‘kussentjes’ onder je ogen die je krijgt door te veel huid of vet. Hoe ouder je wordt, hoe slapper de huid en spieren onder je ogen worden. Dat zorgt er dan weer voor dat je onder het oog een ophoping van huid kunt krijgen, waardoor die begint te zakken. Dit is vaak genetisch bepaald, dus als je ouders flinke wallen hebben, is de kans groot dat jij ze ook krijgt.

 

 

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Cindy van der Heyden (@cottds) op


 

Zo. Niet leuk om te lezen allemaal, maar wel goed om te weten. Tot zover het technische en deprimerende deel van deze tekst, want voor vrijwel elk probleem is een oplossing. Dus adem lekker uit, schouders naar beneden, geen stress. Ik ben hier echt niet om alleen slecht nieuws te brengen.

 

Je weet vast wel hoe het werkt; als je veel over iets leest op je laptop, iPad of telefoon krijg je opeens reclames die ermee te maken hebben op je Facebook of Instagram. En dat is precies wat er bij mij gebeurde. Soms kan ik me hier ontzettend aan ergeren, maar nu heeft het me dus juist geholpen. Ik zag namelijk opeens een aantal filmpjes voorbijkomen van vrouwen die een nieuwe anti-age oogcrème van het Kruidvat probeerden. En serieus, je zag twintig seconden nadat ze de crème op hadden gedaan al verschil! Je gelooft me niet, hè? Moet je zelf maar even naar onderstaande filmpjes kijken. Ik heb ze allemaal maar even bijgevoegd zodat je het met eigen ogen kan zien. Natuurlijk fietste ik dezelfde dag nog naar het Kruidvat om hem te kopen, voor maar €5,29.

 

Iedere ochtend word ik er weer blij van als ik aan het smeren ben. Tussendoor even een kopje thee maken, terug naar de spiegel, en hatseflats, wallen weg. Ik ben fan. Dus mijn tip van de dag: ben je net zo’n grote bal nervositeit als ik als het om de huid onder je ogen gaat, dan is deze crème echt de moeite waard.

 

 

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Favourites By Daphne (@daphnevankerkhoff) op


 

 

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Lotte (@lottelovesbeauty.nl) op

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Angela Onuoha (@curlbellaa) op

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Pauline Wingelaar (@paulinewing) op

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn