Op stiletto’s door de regen

Janny vertelt je alles over de finale van de Nieuwe Lekkerbek.

 

Ik ben zó blij met alle lieve, leuke, gekke reacties op de finale van De Nieuwe Lekkerbek van gisteravond. En wat heerlijk om zo’n blije winnaar te zien. Hij had het verdiend en het was aandoenlijk om te zien dat hij het bij de uitslag totaal niet in de gaten had. Uiteraard gunde ik het álle lekkerbekken van harte. Mijn teckel Nhaan was uiteraard pro Yentl met haar hondenkoekjes die ook lekker zijn voor mensen. Monique heeft met haar Citadelle een snack neergezet die zonder twijfel op de kaart van veel winebars komt. Trouwens, ik hoop enorm dat ook het aardappelbrood, de kaaswafel, de groenteplakken, de diepvriesblokjes voor baby’s en de rotikroket, saucijs en paellaschijf binnenkort door iedereen geproefd kunnen worden, want geloof me: ze verdienen het. Wat is er hard gewerkt aan het verbeteren van alle producten. In korte tijd, want in de industrie duurt dit proces normaal gesproken maanden. Ook voor de lekkerbekken die de finale niet gehaald hebben hoop ik dat er iemand komt die hen wil helpen het idee in de markt te zetten. Want ook de glutenvrije kaassoufflé en bijvoorbeeld de groenteverf verdienen een plekje in de supermarkt.

Net voor de finale zaten Marlijn Weerdenburg en ik bij M (Margriet van der Linden). Ik ben dol op Margriet, dus kunnen we niet wat positiever over haar zijn? Dat verdient ze echt. Ze is grappig, betrokken en kan alleen maar groeien als we het haar met z’n allen ook gunnen. Kom op, wij vrouwen onder elkaar kunnen best wat liever voor elkaar zijn.
En ik moest daar opnieuw proeven. Weer proeven van die gezondheidsballen en later ook dat drankje waar het zweet me van uitbrak in de eerste ronde. Een lieve vrouw die het bedacht heeft, absoluut. Haar achterliggende gedachte is bewonderenswaardig, maar dan die smaak… Ja, daar mag nog wel het een en ander aan gesleuteld worden, net als aan het formaat. Vanuit M raceten Marlijn en ik direct door naar Mister Kitchen, het bedrijf van Daan Faber, om met z’n allen naar de finale te kijken. Klinkt stoerder dan het is hoor, dat racen, want die afstand (wel op stiletto’s rennend door de regen) op het Westergasfabriekterrein is maar 50 meter. Supergezellig samen kijken en bijpraten met lekkere pasta, brood en voor de liefhebbers een glas wijn erbij.

 

We waren ook blij met de kijkcijfers, want ondanks voetbal, de finaleweek van De Slimste Mens en Linda’s zomerweek hebben ruim 910.000 kijkers live gekeken. En daar komen er nog minimaal 100.000 bij met uitgesteld kijken. Vorige week waren dat er meer dan 150.000. Dat smaakt naar meer, toch? Oh nee, dat is een ander programma, maar zeg eens eerlijk: zou je het leuk vinden als het programma volgend jaar terug komt? In de zomer of erna? Want als dat zo is, ga dan nu maar vast aan de slag met alle bedenksels. Ik zal het graag proeven.

 

 

Door: Janny van der Heijden

 

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters