Ik ga op reis

En ik neem mee…

 

Met je eekhoorn door de beveiliging? Hoe dan?

 

Stel je gaat op reis en je houdt niet van vliegen. De meesten mensen nemen dan een borrel aan boord om een beetje rustig te worden. Werkt altijd en je slaapt er heerlijk door. Maar er zijn ook types die het anders aanpakken.

 

In Amerika is een vliegtuig met twee uur vertraging vertrokken nadat een vrouw met haar eekhoorn door de politie uit het toestel was gehaald. Volgens haar had ze het dier heel hard nodig voor emotionele steun, omdat ze anders niet durfde te vliegen. Toen ze haar ticket kocht had ze bij de reservering wel aangegeven dat ze een therapiedier mee zou nemen. Maar dat het om een knaagdier ging, daar hadden ze bij de luchtvaartmaatschappij blijkbaar geen rekening mee gehouden.

 

Hoe deze dame haar eekhoorn door de beveiligingspoortjes heeft gekregen is mij een raadsel. Als ik moet vliegen neem ik nooit iets mee dat niet mag, maar het alarm gaat toch altijd af als ik langs de beveiliging moet. Zelfs zo erg dat ik ooit apart in een hok moest worden gefouilleerd omdat de bellen maar bleven rinkelen. Mijn kinderen stonden er een beetje beteuterd bij te kijken; zou mama dan toch een drugssmokkelaar zijn?

 

Hoewel ik heel veel van mijn teckel houd, mag ie van mij lekker thuisblijven als ik op vakantie ga. Is voor het beest ook veel leuker, denk ik. Er zijn echter mensen die in de lucht niet zonder hun dier willen of kunnen en ook de volgende therapiedieren zijn ooit door de politie van boord gehaald:

 

Varken

Vorig jaar moest een vrouw gedwongen het vliegtuig uit, omdat haar hulpvarken te veel herrie maakte. Passagiers op deze vlucht wisten niet wat ze zagen toen haar ’handbagage’ opeens lawaai begon te maken en knorrend door het gangpad waggelde.

 

 

 

Pauw

Afgelopen januari van dit jaar beweerde een andere dame dat zij zonder haar pauw Dexter toch echt niet durfde te vliegen. Helaas vond de luchtvaartmaatschappij dat niet zo’n goed idee omdat de vogel niet voldeed aan een heleboel eisen, waaronder het voorgeschreven formaat en gewicht.

 

Hamster

En dan was er die vrouw die haar hamster ‘noodgedwongen’ door het toilet spoelde zodat ze toch nog mee mocht vliegen. Ze moest er gelukkig wel een beetje om huilen…

 

Pony

Gek genoeg mag je bij Alaska Airways wel je pony aan boord meenemen. Nou maar hopen dat ie buiten een plasje heeft gedaan…

 

Door: Irene Smit

 

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.