Glennis Grace bij America’s Got Talent

En waarom wij dat dus ontzettend stoer vinden

 

 

Goed, ergens misschien niet helemaal eerlijk: Glennis is niet Amerikaans én ze is al een professioneel zangeres. Toch mag ze meedoen aan America’s Got Talent. Loeispannend voor onze Hollandse Glen. Sta je toch opeens met je zenuwachtige zelf pal voor Heidi Klum en Howie Mandel, Mel B en Simon Cowell. Niet de minsten. Maar Glennis hoeft zich allesbehalve zorgen te maken, want met dat talent zit het wel goed.

 

Ze heeft een strot waar je niet goed van wordt en dan zingt ze ook nog eens hét prachtige nummer Run To You van all time favorite Whitney Houston. Over het nummer zegt GG: ‘Alles kwam samen. Dit nummer heeft Whitney zelf nooit live gezongen. Het was vijf jaar na haar dood. Bij mij kwamen er emoties los. Wat dacht je, zij is de reden dat ik ben gaan zingen.’

 

Ademloos luistert de jury naar haar Whitney-optreden. Wij ook. Na afloop zegt Simon: ‘Je bent een absolute artiest.’ Volgens Heidi klinkt ze precies zoals Whitney. En Mel B vindt dat ze er ook nog eens prachtig uitziet. True that.

 

Ze krijgt vier keer een ‘ja’ te horen en nu is ze unaniem door naar de volgende ronde. Ja natuurlijk, ze kan zingen. Maar je moet het tóch maar even doen. En is Glen zo niet het ultieme voorbeeld van je grote dromen najagen? En laat ze zo niet zien hoe je hard moet werken voor je grote dromen? Niet altijd hopen dat je het gaat maken in het grote Amerika, maar gewoon naar Amerika gaan om het daar proberen te maken. Niet denken aan je dromen, maar je dromen doen. Niet twijfelen, gáán.

Kijk, ze kan ook gewoon hier in Nederland op allerlei feesten en partijen dat eeuwige ‘Afscheid’ blijven zingen en zo haar keurige euro’s verdienen. Maar ze wil meer. In Amerika, in het land waar het gebeurt. Daar wil ze een ster worden. Ze gaat voor wereldpubliek. Knap hoor. Wij blijven je steunen, Glennis. Al is het omdat je zo’n voorbeeld bent.

 

En of course ben je door met zó’n loepzuiver optreden als dit:

 

 

Door: Redactie Amayzine