1 April, kikker in je bil

1 April valt dit jaar op een Paasdag. En dan moet je natuurlijk wel de állerleukste grapjes uithalen met je familie.

 

 

En nee, dan bedoel ik niet ‘Je veter is los’, terwijl die niet los is. Ha-ha-ha. Not. Laten we wat creatiever zijn dit jaar. Ik heb grondig onderzoek gedaan en heb de leukste grappen voor je op een rijtje gezet. Mag je zelf beslissen welke je wilt gaan gebruiken. Laat je me weten of je familie erin getrapt is? Ik hoop in ieder geval dat mijn familie dit niet gaat lezen. Anders heeft het natuurlijk geen zin…

 

1. Paaseitjes veranderen in druiven

Oh, hier moest ik zo om lachen. Zo gemeen. Want het is altijd zo’n ontzettende moeite om dat stomme rotpapiertje van het paaseitje los te peuteren (of ben ik de enige die het hier altijd moeilijk mee heeft?). Maar de chocola die erin zit, is het natuurlijk allemaal waard. Een druif niet. De teleurstelling gaat groot zijn. Kan nu al niet wachten

 

 

2. Paaseitjes zoeken

En dan helemaal geen paaseitjes verstoppen. Oohhh de verbazing en irritatie die je familie gaat voelen terwijl ze hartstikke hard – maar tevergeefs – aan het zoeken zijn. En jij maar zeggen dat ze ‘warm’ zijn! ‘Ja, je hebt er nu écht bijna een!’ Dat wordt lachen, lachen, lachennnnn.

 

 

3. Eitjes verven

Maar dan met eieren die nog niet gekookt zijn. Het wachten is tot iemand een ei probeert open te maken. Hilariteit alom. Of je speelt een spelletje waarbij iedereen een ei moet openen door ‘em op het voorhoofd te slaan. Dan kun jij toekijken hoe die smurrie over ze heen valt. Wel uitkijken dat je familieleden niet hun allermooiste blouse of trui uit de kast hebben getrokken. 

 

 

4. Chocoladepaashaas

Deze grap is alleen geschikt voor de échte grapjassen onder ons. Koop een aantal chocoladepaashazen en maak een klein gat aan de onderkant. Vul de paashaas aan de binnenkant met mosterd, mayonaise of ketchup. En dan maar wachten tot iemand een grote hap uit de haas neemt. Ohh dit is zo erg. Ik weet niet of ik dit aan zou durven. Jij wel?

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam.

beeld: www.myscandinavianhome.com