13x de leukste friettenten in Nederland, tijd voor een friet-roadtrip door eigen land.

 

 

Per Hasard

Amsterdam en Scheveningen

 

In 2015 uitgeroepen tot beste frietbakker van Amsterdam. En dat snappen wij wel. Elke paar maanden onderzoeken ze nieuwe aardappelsoorten om zo te blijven vernieuwen. En alle sausjes zijn zelfgemaakt. Ook een echte aanrader: croquettes automatique. Om van te watertanden.

 

 

Frietmeester

Deventer

 

Hier worden de frieten voor je neus op de toonbank door de handfrietsnijder gesneden tot verse friet. Ziet er leuk uit, en lékker!

 

 

De Belg Waterloo

Groningen

 

Verkozen tot de beste biologische frietkraam van Nederland. De aardappels worden zelf geoogst en gesneden waardoor ze heerlijk vers zijn. Maar ook de plantaardige vetten waarin ze worden gebakken zijn iedere dag vers. Yum.

 

 

Hoofddorpsch Friethuys

Hoofddorp

 

De frieten die hier verkocht worden eet je met schil en al voor meer smaak en vitaminen. Ook hebben ze zestien verschillende sausjes om je frietjes mee te versieren. Keuze genoeg.

 

 

 

Friethuis de Vlaminck

Alkmaar

 

Een superleuk familiebedrijf aan het water in Alkmaar. De jarenlange geheimen voor de beste friet zijn van generatie naar generatie doorgegeven en dat is te proeven.

 

 

Loket 13

Apeldoorn

 

Won in 2013 en 2014 de derde plek van de AD-FrietTest. Zeker het proberen waard dus als je in de buurt bent.

 

 

Friet Enzo

Leiden

 

Friet Enzo organiseert frietwagens voor elke gelegenheid. Dus heb jij een feestje, borrel, of bijeenkomst, dan weet je bij wie je moet zijn.

 

 

 

 

Pomms

Rotterdam en Gouda

 

Smaak, kwaliteit en duurzaamheid, dat staat centraal bij Pomms. ‘Onze friet smaakt zoals die moet smaken – naar aardappel.’ Nou, dat klinkt veelbelovend. Snel maar even een reisje naar Rotterdam of Gouda boeken dus.

 

 

Friet Boutique

Amsterdam en Rotterdam

 

De aardappels komen dagelijks vers binnen en worden gewassen, gepoetst, en op maat gesneden. Vervolgens worden ze op lage temperatuur voorgebakken om later op hoge temperatuur tot in de perfectie goudgeelbruin en vooral knapperig gebakken te worden. Sausje erbij, GENIETEN.

 

 

Vlaams Friteshuis Vleminckx

Amsterdam

 

In een kleine opening in het hartje van Amsterdam vindt je dit friethuis. Toeristen reizen van ver om ze te proberen en kunnen daarom ook lang in de rij staan, maar dan heb je ook wat. Daarnaast zijn ze bekend om de vele verschillende soorten sauzen waar je uit kan kiezen. Succes gegarandeerd.

 

 

 

Frites Atelier

Amsterdam, Arnhem, Den Haag en Utrecht

 

Na achttien maanden van aardappels testen heeft het Frites Atelier dan eindelijk dé perfecte formule gevonden. Binnen twee jaar zijn ze een razend succes geworden. En wij snappen wel waarom.

 

 

Friet District

Den Haag en Delft

 

Je kunt er lekker binnen zitten, frietjes met de schil eromheen eten, en tegelijkertijd genieten van een heerlijke milkshake of van een schepijsje toe. Beter gaat ‘ie niet worden..

 

 

Dapp Frietwinkel

Utrecht, Breda, Den Haag en Zwolle

 

Na het succes van de Dapp Frietfiets, openden ze in 2014 de eerste Dapp Frietwinkel in Utrecht. Met veel plezier bakken ze de lekkerste frieten van biologische aardappelen. En de kroon op hun werk was het winnen van de AD Friettest in 2015.

 

 

 

Mis ik jouw favoriete friettent? Laat het me weten, dan breid ik de lijst uit

 

Door Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam