By the weetje

Vlieg op! Met deze simpele tips kom je zó van die vervelende fruitvliegjes af.

 

De afgelopen dagen is mijn keuken overgenomen door honderdduizend kleine fruitvliegjes. He-le-maal gek word ik ervan. En ik snap gewoon niet waar ze vandaan komen. Ik breng deze dagen elke dag meteen mijn vuilnis naar buiten als ik naar de redactie ga, de prullenbakken heb ik al drie keer grondig schoon geschrobd, en mijn fruit staat nu veilig in de koelkast in plaats van in mijn mooie daarvoor bestemde fruitschaal.  

 

Maar wat is het toch moeilijk om die beesten weg te krijgen. Google is deze dagen echt mijn beste vriend geworden, want er staan superveel tips op die mij op weg helpen naar een fruitvlieg-loze keuken. En nu deel ik die tips met jou, want ik weet zéker dat sommigen van jullie hier wat aan hebben. En is het niet voor nu, dan is het voor een ander keertje.

 

1. Appelazijn

Doe een laagje appelazijn in een glas. Bedek het glas dan met wat huishoudfolie en maak er een gaatje in. De vliegjes komen op appelazijn af, komen door het gat het glas binnen, maar kunnen er niet meer uit.

 

2. Appelazijn met afwaszeep

Werkt dit niet? Ga een stapje verder. Doe wat azijn in een ondiep glas met een klein beetje afwasmiddel. De zeep zal bovenaan blijven liggen en zorgt ervoor dat als de vliegjes erop komen ze langzaam naar beneden getrokken worden. Mmm, ik begin het stiekem een beetje zielig te vinden.

 

 

 

3. Fruit en koffiefilterzakjes

Leg een klein laagje azijn samen met wat fruit in een glas. Knip dan de onderkant van een koffiefilterzakje af en leg het met de dunne kant naar beneden in het glas. De vliegjes zullen naar binnen kunnen, maar niet naar buiten.

 

4. Bier en suiker

Pak een glas en giet het vol met wat bruin bier en mix er een schepje suiker doorheen. Deze geur kunnen ze niet weerstaan, dus ze vliegen regelrecht het glas in.

 

Heb jij nog andere tips? Laat het weten in de comments op Facebook. Heb ik misschien nog wat aan.

 

Door Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam