By the weetje

Ken je deze superhandige ‘vakantiehuis-tips’ al?

 

Je hebt een mooi huis gehuurd in je favoriete vakantieland. Op de lokale markt heb je de lekkerste worsten, wijn, groenten en fruit gekocht. Eenmaal terug in je vakantiehuisje trek je de besteklade open: alleen maar botte messen. En waar is de wijnopener? Deze tips gaan je vakantie redden.

 

Eigen mes

Deze kleine voorbereiding gaat je zo veel geluk opbrengen: neem je eigen mes mee. Waarom kartelmessen met een oranje plastic handvat gebruiken, als je ook zelf een klein compact – en vooral scherp – mes kunt meenemen? Niet in je handbagage natuurlijk.

 

Meest gebruikte items

Sowieso is het handig om te bedenken welke keukentools je het meeste gebruikt. Gaat er geen dag voorbij zonder dat je je Microplane gebruikt of ben je meer gehecht aan je kaasschaaf of je garde? Inpakken die handel. Het kan niet de bedoeling zijn dat je hele koffer straks vol zit met keukenspullen, maar één of twee tools mogen best met je mee naar de zon.

 

Geen wijnopener?

De grootste paniek die je kunt hebben op vakantie – of in het leven – is dat je zonder wijnopener komt te zitten. De oplossing? Verwijder de capsule (het omhulsel) van de fles en zet de onderkant van de fles in een schoen. Sla met de onderkant van de schoen (en dus de onderkant van de wijnfles) tegen de muur en de kurk komt er zo uit.

 

Een andere optie is een lepel gebruiken. Steek de onderkant van de lepel in een hoek van 45 graden in de kurk en schroef hem zo los. Nog niet helemaal duidelijk? Check deze video even, want deze is belangrijk!

 

Geen deegroller?

Zin in taartjes of ga je zelf pizza maken maar is er geen deegroller in zicht? Gebruik die wijnfles die je net hebt opengemaakt en leeggedronken. Een volle kan natuurlijk ook.

 

Geen koffiemachine?

Is jouw dag niet begonnen voordat je een flinke kop koffie (of twee) ophebt, maar tref je in de keuken niks aan om deze behoefte mee te vervullen? Breng een pannetje water aan de kook, voeg als het water kookt koffie toe en draai het vuur meteen uit. Dek de pan af en wacht ca. 5 minuten tot alle drab naar de bodem is gezakt. Nu schep je de ‘gefilterde’ koffie die bovenin de pan zit zo in je kopje. Gebruik bij deze methode wel iets meer water dan je wil drinken, want een deel blijft achter in de pan.

 

Geen zeef?

Maar wel koffiefilters? Spoel je rijst, quinoa of wat dan ook af in een koffiefilter. Het is een beetje gedoe, maar het werkt wel.

 

Geen blikopener?

Bonen, mais, tonijn of confit de canard gekocht maar geen blikopener op locatie? Gebruik een lepel om het deksel open te maken, zoals in de video hieronder.

 

 

 

Door Redactie Favor Flav