De Hondenplons

Samen met Max of Luna een frisse duik nemen?

 

De herfst inmiddels in volle gang, de nachtvorst is in aantocht en we kijken terug op een fantastische zomer met heel veel snikhete dagen. Heb jij ook zo vaak lekker buiten gezwommen toen het zo warm was? En je trouwe viervoeter? Dook die ook het water in als ie de kans zag om een beetje af te koelen?

 

Misschien moet je er nu niet meer denken om weer te gaan zwemmen en heb je je badpak en bikini al helemaal achterin de kast opgeborgen. Steeds meer buitenbaden gaan dicht, omdat het veel te koud wordt om in het zwembad in de open lucht je baantjes te trekken. Maar voordat de stop uit het buitenbad wordt getrokken, stellen steeds meer zwembaden op de allerlaatste buitenzwemdag van het seizoen hun buitenbad open voor honden en hun baasjes, zodat jij gezellig samen met je viervoeter nog een duik in het water kunt nemen. Naast het zwemmen worden er vaak ook spelletjes en wedstrijdjes georganiseerd. Dubbel veel plezier dus. Mochten jij en je hond daar nou zin in hebben, dan zijn jullie morgen, op 30 september, welkom in het buitenbad van het Ottenbad in Eindhoven. En op 4 oktober, dierendag dus, kunnen de echte bikkels nog terecht in subtropisch zwemparadijs Mosaqua in Gulpen.

 

Bij mij in de buurt woont een aantal vaste harige badgasten die het liefst iedere dag een plons nemen in de waterplas van het park om de hoek.

BTWeetje

 

Maar mocht jouw grote vriend daar nu z’n neus voor ophalen omdat ie het veel te fris vindt, dan kun je het hele jaar door met je beestje terecht in het verwarmde water van ‘t Natte Neuzenbad in Waskemeer in Friesland. Dat is weliswaar een eindje rijden, maar hé, alles kan voor Diesel nietwaar?

 

Door: Irene Smit