Minder stress

door planten

 

Elke maandag vlogt Anita over haar beautygeheimen. Deze week over het geheim van planten.

 

Planten zijn hip op dit moment. Ik ben dol op planten omdat ze mooi staan in mijn huis, maar van Plant Bathing had ik nog nooit gehoord. Jezelf helemaal onderdompelen en opladen met de kracht van planten. Het experiment komt uit Japan, forest bathing heet het daar. Wandelen in het bos en dan de plantenlucht goed inademen blijkt heel gezond voor je te zijn. Nu zei mijn moeder dat vroeger al tegen mij, en moest ik elke zondagmiddag verplicht mee wandelen in het bos.

 

Planten in je omgeving zijn goed voor je omdat:

  • Ze je hartslag en bloeddruk verlagen
  • De productie van stresshormonen minder wordt
  • Je immuunsysteem verbetert

 

Uit onderzoek van de NASA blijkt dat planten in een kamer de lucht zuiveren, en we creatiever worden. Uit ander onderzoek blijkt dat patiënten in ziekenhuizen sneller herstellen als ze uitzicht hebben op groen. Vandaar de pop-up-store vol met planten, zodat je het weldadige effect van planten zelf kunt ervaren.

 

De Plant Bathing Studio is een pop-up-store bomvol met planten, waar je je vijf minuten kunt onderdompelen in het groen en waar je zelf kunt ervaren wat zo’n plantenruimte met je doet. Planten zijn goed voor mensen, dat wisten we eigenlijk wel, maar als je dan in zo’n ruimte zit is dat toch wel overweldigend.

Nu blijkt dit helaas een eenmalige pop-up-store te zijn geweest, maar het was zo leuk dat ik dit graag met jullie wil delen.

 

Kijk snel!

 

 

 

En voor meer planteninspiratie klik hier

 

Door: Anita Willemars

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.