Adjes pareltjes uit Umbrië

Bijna iedereen kent Siena, Perugia, Orvieto enzovoort, maar als je deze zomer naar Umbrië gaat is het wel zo bijzonder om eens de pareltjes van Umbrië te gaan ontdekken.

 

En dan begin ik maar gelijk met een diamantje, want Eva kan je allang geen pareltje meer noemen. Ga een espresso of cappuccino drinken bij Eva in Montegabbione. Al zestig jaar runt de nu bijna 95-jarige Eva haar bar; eigenlijk is het een klein museum met Eva als pronkstuk. De bar, destijds ook annex kruidenierswinkel, werd in 1958 verbouwd en helemaal opnieuw ingericht in jaren ‘50/’60-stijl, nu noemen we dat vintage. 

 

Eva laat je met trots alles zien, van de toonbank tot de koelkasten en het interieur van de kruidenierswinkel. En als je dan plaatsneemt op een van de plastic stoeltjes, je weet wel die waar je van die ribbels in je benen van krijgt, maakt Eva een espresso of cappuccino voor je klaar. Ondertussen kan je alles rustig in je opnemen, het maken van de koffie gaat namelijk niet meer zo snel als vroeger. 

 

Alles is nog intact en picobello onderhouden, zo ook Eva die iedere ochtend haar schort omknoopt om vijf minuten later de deur van haar bar te openen. Aan een wand hangen ingelijste krantenartikelen en foto’s met Eva’s geschiedenis: De foto van de trouwerij van haar zoon in het uniform van de Carabinieri, de eerste stier die zij en haar man hadden en waar ze veel prijzen mee wonnen en natuurlijk het artikel over de dag van de opening van de bar als Eva op haar 34ste haar eerste gasten ontvangt. Deze zomer wordt Eva 95 en raad eens wie er is uitgenodigd om dit met haar te vieren, ik voel me zeer vereerd.

 

Lees hier een artikel over Eva.

 

Door: Adje Middelbeek

 

 

 

Door: Adje Middelbeek

 

Adje Middelbeek woont en werkt in Umbrië (Italië). Vanuit haar supergezellige B&B c.q. vakantiehuis Podere del Buongustaio organiseert ze de mooiste culi-reizen.