Wat een zeurpieten

Bewezen: mannen herstellen sneller van een griepje

 

 

Bewezen: mannen herstellen sneller van een griepje

 

Mannen kunnen enorm piepen en zeuren als ze hun kleine teen stoten… Ze vinden zichzelf al gauw zielig, die arme stakkers. Maar eigenlijk hebben ze wat minder te klagen dan vrouwen.

 

Mannen herstellen namelijk vrij snel van een griepje. Nou ja, sneller dan dat vrouwen er weer bovenop komen, zeg maar. Vrouwen hebben niet alleen langer last van verkoudheid, snotteren, een zwaar hoofd en keelpijn, maar ook méér last. Een griep is voor een vrouw veel intenser dan voor een man. Dat komt omdat mannen van een bepaald eiwit veel meer aanmaken dan vrouwen, en dat eiwit is nodig voor lichamelijk herstel. 

 

Waarom vrouwen minder van dit eiwit aanmaken is niet helemaal duidelijk. Misschien komt het wel voort uit ons verleden, toen mannen fit moesten zijn om hun kroost te kunnen beschermen tegen beren en op jacht moesten om hun gezin niet te laten verhongeren. Ook zouden zij, met het jagen, meer kans hebben op verwondingen en ziektes. Wie weet zit het daarom wel in hun systeem. Arme wij… 

 

Dus, als ze weer eens mokken over dat ze niet lekker zijn… Lach het maar lekker weg. Wij vrouwen weten immers wel beter. 

 

Door redactie Franska.nl