Zestien berichten binnen vijf seconden

WhatsApp gaat helemaal veranderen…

 

 

Voor iedereen herkenbaar: al die tienduizend appjes die op een dag binnenkomen. De boosdoeners zijn met name de groeps-chats. Bliep bliep en dat keer duizend.

 

Iemand in de familie is jarig en vervolgens appen er 28 mensen braaf na elkaar: ‘Gefeliciteerd’. Of er heeft een buurvrouw een pols gekneusd en in de buurt-chat sturen 52 mensen los van elkaar: ‘Sterkte’. Of de hond van je vriendin heeft overgegeven en dan krijgen jij en je hele vriendinnengroep zestien foto’s doorgestuurd. Het gebeurt dag in dag uit. Al die apps, al die mensen, al die losse woordjes, al die meningen van iedereen. Je zou er haast overspannen van worden want soms is het niet bij te benen. 

 

WhatsApp komt eindelijk met een uitvinding. Vanaf nu hoef je niet meer alles van iedereen in elke groeps-chat binnen te krijgen. Hoe het werkt? Alleen de beheerders kunnen nog antwoorden in de chat – al zitten er tientallen mensen in de groep. De leden kunnen de berichten alleen lezen en, als ze willen, een privé-bericht naar de beheerder sturen. Maar alleen de beheerder kan iedereen voorzien van informatie en tekst. Dat scheelt een hoop geantwoord om niets en een hoop onzinnige tekstjes die heen en weer gaan. Als je iemand wilt spreken uit de groeps-app, dan kun je diegene sowieso altijd één op één bereiken. Eén op de vijf mensen zegt sowieso verslaafd te zijn aan zijn of haar mobiel, dus wie weet is dit een goede stap in de richting van het afkicken. 

 

 

 

 

Want laten we wel wezen: die berichtjes van iedereen uit de hele buurt zijn leuk om te lezen, maar er gaat niets boven een kop thee met je buurvrouw met haar gekneusde pols. Gewoon, echt samen, zoals vroeger.

 

 

Door: Redactie Franska.nl

 

Bron: RTL Nieuws