We nemen afscheid van de zomer

Vergeet je regenjack en trui niet dit weekend.

 

Vandaag is het voorlopig zo’n beetje de laatste echt warme dag na een ontzettend lange zomer. Sinds half juni is het niet veel koeler geweest dan 20 graden.

 

Er komt een einde aan dit zomerse avontuur. Bereid je maar voor, want vandaag is echt de laatste zomerse dag waarop een korte broek nog kan. Op donderdag krijgen we te maken met een overgangsdag en gaat het al regenen en waaien. Maar dan… Het weekend wordt opeens écht fris, met temperaturen rond de 15 graden maximaal. Dat betekent weer een dikke trui uit de kast pakken, want na al die warmte voelt 15 graden Siberisch koud. En wat dachten we van een regenjack? Het gaat namelijk ook weer ouderwets, lekker Hollands… regenen. Het weerbeeld blijft vanaf dan wisselvallig. Het kan heus nog weleens net 20 graden worden, maar dan wel met veel bewolking en buien. Kortom: we nemen afscheid van de zomer. Na al die tijd… 

 

Had jij nog wel zin gehad in meer zomer? Of in iets een beetje tussenin misschien… Een derde hittegolf hoeft nu ook weer niet, maar om gelijk over te gaan naar herfstachtige taferelen… Het wordt een lekker snelle overgang dus. Maar ach, al met al mogen we beslist niet klagen, we zijn de afgelopen tijd getrakteerd op prachtig weer. Geniet nog van deze mooie dag!

 

Door redactie Franska.nl