Vrouwen zijn liever met hun hond dan met hun partner

Ook zo ontzettend dol op je viervoeter? En maak je de hele dag tig foto’s van je huisdier? Je bent niet de enige.
 

 

Nee. Want veel vrouwen brengen écht liever tijd door met hun hond dan met hun man. Dat klinkt een beetje onaardig voor de man des huizes, maar toch is het zo. Met een hond zijn we ontspannen. We voelen ons helemaal op ons gemak. We kunnen doen waar we zin in hebben. Dat is het vooral: bij een man (of mens in het algemeen) dienen we ons ongemerkt toch altijd wat aan te passen. Je kijkt het televisieprogramma dat hij wil zien, je kookt wat hij lekker vindt en je kletst over zijn dingen.

 

 

Honden zijn een stuk eenvoudiger. Je kunt over jezelf praten zonder oordeel, je kunt samen wandelen en je lekker fit voelen en je hebt altijd een maatje dat wil knuffelen. Uit onderzoek blijkt dan ook dat 55 procent van de mensen zegt dat een viervoeter hen na een lastige werkdag kan steunen. En volgens nog meer mensen, 62 procent, kan een hond helpen om je stress te verminderen. Dat geloven wij meteen. 

 

 

Kortom: mocht je je vaak alleen voelen, dan kun je toch eens serieus overwegen om een hond te nemen. Al is het een kleine die niet veel ruimte nodig heeft… Hoe gezellig zou het zijn? Iedereen met een hond in huis is écht een geluksvogel. Iedereen met een man op de bank trouwens ook, hoor. Maar het is toch anders… 

 

Door redactie Franska.nl