Steeds meer mensen veranderen hun voornaam 

(en dit is de beste optie)

 

Een bizarre trend: steeds meer mensen zijn niet zo blij met hun voornaam. Daar waar je je er vroeger gewoon bij neerlegde dat je het met je gegeven naam moest doen, ondernemen mensen nu massaal actie.

 

Zo laten steeds meer mensen hun voornaam officieel veranderen. Vorig jaar veranderden maar liefst 576 mensen hun voornaam. Dat aantal lag een paar jaar geleden nog rond de 500, dus er is een duidelijke stijging te zien. Makkelijk is het niet: de rechter moet je verzoek goedkeuren en dat kost een hoop tijd. Je moet dan ook ‘een echt goed verhaal hebben’ als je het wilt. Vaak zijn het mensen die kiezen voor hun bijnaam of roepnaam, omdat ze amper nog hun officiële naam gebruiken. Echt gekke namen kiezen mensen bijna nooit. Dat mag ook niet van de wet: je mag je naam niet zomaar veranderen in Urine, bijvoorbeeld. 

 

Welke naam je dan het beste kunt kiezen, mocht je van plan zijn ‘m te wijzigen? Volgens Forbes heten de meeste rijke mensen John. Er zijn maar liefst 37 miljonairs ter wereld die de voornaam John dragen, onder wie ook de Hollandse John de Mol. Maar ook alle andere namen die met een J beginnen doen het goed. James, Jim, Johnny, Josh: allemaal toppers, mocht je ooit nog in het lijstje van rijkste mensen ter wereld willen komen. 

 

Geen fan van deze voornamen? Na de voorletter J is een naam die met een M begint een goede keuze. Michael, Martin, Marie, Maarten, Marianne… Allemaal slimme opties.. Weet je dat ook weer. En… als je een naamsverandering via de officiële weg teveel werk vindt, dan nóem je jezelf toch gewoon overal Myrthe? Of stel je je voortaan voor als José? Scheelt je een hoop heisa bij de rechtbank. Zolang je er maar gelukkig van wordt. 

 

 

Bron: ANP / RTL Nieuws

 

Door redactie Franska.nl