Oh, oh, Melania… Wat doe je nu?

First Lady Melania is gespot in een groen jasje van de Zara. Maar de meningen zijn verdeeld. Want er staat nogal een opvallende tekst op haar rug.

 

Eventjes beginnen bij het begin. Wat was Melania aan het doen op de dag dat ze het jasje droeg? Ze was op bezoek bij een detentiecentrum vol met Mexicaanse migrantenkinderen. Het was geen gepland bezoek, het was meer een spontane ingeving. Dat is natuurlijk ontzettend lief en leuk. Maar zowel Melania als haar stylisten hebben de kledingkeuze van die dag niet zo goed doordacht. Ze had namelijk een jasje aan waarop stond geschreven ‘I really don’t care, do you?’. Ofwel: ‘Mij maakt het niets uit, jou wel?’ Niet bepaald een tekst die je in een vluchtelingenkamp zou verwachten.

 

Toch vragen velen zich af: zou ze het wel echt door hebben gehad? En bovendien, maakt het iets uit, die tekst? Want feit blijft dat ze een bezoek heeft gebracht aan een kamp vol met kinderen die vreselijk moeilijke dingen hebben meegemaakt. Nu is er wereldwijde ophef over het jack van de Zara, dat overigens nog geen 33 euro kost. Mensen noemen het ‘gevoelloos’, ‘onnadenkend’ en ‘harteloos’. Terecht of ietwat overdreven? 

 

Hoe dan ook, het is het gesprek van de dag. Het Witte Huis heeft ook gereageerd. Een woordvoerder laat weten dat ze ‘er niets speciaals mee bedoelde’ en dat het ‘gewoon een jasje’ was. Donald Trump heeft er zelf ook wat over te zeggen en gaat verrassend genoeg tegen de woordvoerder in. Hij zegt dat er wél een boodschap achter zit. Volgens de Amerikaanse president is het een sneer naar al het ‘nepnieuws’ van tegenwoordig en naar alle ‘media’. ‘Melania heeft ontdekt hoe oneerlijk ze zijn en ze maakt zich er absoluut niet meer druk om’, aldus Donald Trump. Ach, de waarheid zal een beetje in het midden liggen. Wie weet bedoelt ze er niets mee, wie weet wel. 

 

Maar dat iedereen weer dagenlang praat over de tekst op haar jasje, het is wat. Is het niet een tekst op een jasje dan is het wel weer de kleur, het model of de pasvorm. Je kunt het niet snel goed doen als je zo in de belangstelling staat. En dan maakt het dus niet zo uit wat je aantrekt, toch? Voor veel mensen is het toch nooit goed. Wat ons nou leuk lijkt? Dat ze gewoon eens een keer in een trainingspak verschijnt. Of een soort hippe vuilniszak. Gewoon, om iedereen pas écht reden te geven om er over te babbelen.

 

 

Door: Redactie Franska.nl