Social butterflies

We fladderen erop los met z’n allen.

 

Ken je die term? Social butterflies? Internationaal grootgebracht als ik ben, heb ik dat vaak. Dat ik leuke woorden in het Engels wel ken, maar niet op dezelfde manier kan vertalen naar het Nederlands. Sociale vlinders? Is dat leuk? Heen en weer fladderen van het ene leuke feestje naar de andere gezellige afspraak. Je snapt wat ik bedoel, toch?

 

Nou, social butterflies dus (oh, nee vlinders) dat is dé definitie van ons Nederlanders. Want we zijn massaal hartstikke tevreden over ons sociale leven. Uit onderzoek van het Centraal Bureau van de Statistiek blijkt dat 85 procent van onze bevolking blij is met hoe dat is ingedeeld. Nou. Mooie statistieken toch?

 

Wat dit onderzoek nóg interessanter maakt is dat sociale media eigenlijk geen invloed hebben op dit percentage. Zo blijkt dat als we vrienden of familie weinig appen, skypen, bellen, mailen, noem maar op, maar hen nog wel veel in levenden lijve blijven zien, we gewoon nét zo blij zijn. Wat ik mij nu alleen afvraag: als we niet appen of bellen, hoe kunnen we dan weten waar en hoe laat we afspreken? Of is dit een heel onbenullige opmerking van de millennial in mij?

 

Hoe dan ook, we zijn gewoon hartstikke tevreden en gezellige wezens, wij Nederlanders. En als je dan een heel druk sociaal leven hebt en eigenlijk niet weet wie je minder moet zien om wat tijd over te houden… Ga dan voor je buren. Want het maakt eigenlijk niet zoveel uit hoeveel je die ziet. 71 procent van de Nederlanders is namelijk net zo blij als ze hun buren niet vaak zien. Tenzij het heel goede vrienden van je zijn. Want als je die weinig ziet blijkt dat maar 55 procent net zo tevreden is. Hou je het nog bij?

 

Moraal van het verhaal: wij Nederlanders zijn het allerleukst. En als je dan weer een dosis gezelligheid nodig hebt hè, dan kan je altijd naar Franska.nl komen. Want hier schijnt altijd de zon. Maar dat wist je al.

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam