Lekker sporten??

Er bestaat straks een pil waardoor we nooit meer hoeven.

 

Als je heel erg fit kunt blijven en alle voordelen van sporten ervaart door één pilletje te slikken, zou dat dan je leven makkelijker maken? En de vraag is: willen we dat dan wel?

 

Het wordt momenteel onderzocht, zo’n speciale sport-pil. Je krijgt alle voordelen van jezelf in het zweet werken terwijl je gewoon op de bank kan blijven liggen. Het komt er eigenlijk op neer dat die pil ervoor zorgt dat je hersenen denken dat er energie wordt verbrand, waardoor de reserves in je lichaam worden gebruikt. Hierdoor verbrand je vet door eigenlijk niets te doen. En je spieren ontwikkelen zich ook. Alles gebeurt, net alsof je keihard hebt getraind in de sportschool. Volgens wetenschappers is er binnen nu en vijftien jaar een pil die alle pluspunten van sporten nabootst. Het zou wat zijn.

 

Stel je eens voor… Dan hebben we allemaal een behoorlijk ander leven. Je hoeft nooit meer met die vriendin naar yoga, nooit meer met het hardloopgroepje mee rennen, nooit meer op de fiets naar het werk of naar de supermarkt. Welnee. Je bent toch al fit. Je kunt net zo goed dag in dag uit op de bank zitten en televisie kijken. De hele zaterdag slapen. Je hoeft je niet meer druk te maken over dat stukje taart eten. Je bent niet meer zo druk, want je houdt al die tijd van dat sporten opeens over. Elke week weer. En ook je kinderen en kleinkinderen hoeven niet naar ballet, hockey of voetbal. Maar ja, worden we daar uiteindelijk gelukkiger van? We betwijfelen het.

 

Want sporten heeft ook een sociaal aspect dat meetelt. Als je als kind aan teamsport doet, dan is dit een perfecte gelegenheid om vrienden te maken. Om lol te hebben. Tijdens gym kun je altijd even keten, even lachen. En ook als je wat ouder wordt zijn die groepjes om mee te rennen of om te fietsen een leuke manier om sociale contacten te onderhouden. Het is een gezellige activiteit op vakantie, wat baantjes zwemmen. Even een rondje wandelen met de buurvrouw. Met die vriendin even door het bos voor wat frisse lucht en beweging. Je leert ook van die sociale bezigheden, op welke leeftijd dan ook. Je wordt er vrolijker van, en dat word je niet van thuis zitten, in je eentje, voor de televisie. Van een sociaal isolement worden mensen juist depressief. Niet van sporten. Kijk, en dát kan geen enkele pil, al die sociale behoeftes vervullen en die vriendschappen maken voor het leven. 

 

 

Wij slaan ‘m even over, hoor, want we weten waar het echt om draait in het leven. Om vrienden, familie en liefde. We gaan liever gewoon op de fiets zitten en wél die lol ervaren van een fietstocht met onze man. Want dat is altijd lachen. En leuker dan stilzitten.

 

Door redactie Franska.nl