Hehe… het werd tijd

Volgende week wordt het zomers warm. En dít doet het met je gezondheid.

 

 

Wie dol is op barbecueën en niet kan wachten om languit in de tuinstoel te liggen: het is zover. Er komen zomerse dagen onze kant op. 

 

Een paar weken geleden vroor het nog in ons land en hadden we het vooral over schaatsen op natuurijs. Nu is het andere koek en is het tijd voor lente. Zomer, zelfs. Want de komende week stijgen de temperaturen flink en wordt het rond de 25 graden. Volgende week is er kans op de eerste zomerse dag van 2018. Dat betekent dus dat het rooster van de barbecue maar eens schoongemaakt moet worden en dat de zomerkleding vast in de kast gelegd kan worden, want die warme jassen heb je voorlopig niet meer nodig. Vanaf dinsdag schijnt de zon volop en dat lijkt tot volgend weekend zo te blijven. Pakken, dus die stralen.

 

Want een beetje warm weer is goed voor je gezondheid. In de winter heeft je lichaam vaak een tekort aan vitamine D, wat je binnenkrijgt door daglicht en dus zonlicht. Mensen die minimaal een half uur in de zon doorbrengen per dag, zijn volgens onderzoekers gelukkiger. En ook gezonder, want juist in de wintermaanden hebben we meer kans op griep en verkoudheid. Ook zou het mensen creatiever maken, omdat ze opeens weer meer energie hebben om plannen uit te werken en doelen na te streven. We hoeven niet zo nodig meer onder een kleedje op de bank te ploffen, nee.

 

Nou, kom maar door met die zomerse tijden. We hebben er zin in. 
 

 

 

 

Door: Redactie Franska.nl