by the weetje

De vliegende zomerkoninkjes zijn er weer. En dan weet je precies hoe warm of koud het is.

 

Even over hommels. Ik ben gek op die vliegende zomerkoninkjes. Want zij weten precies wanneer ze wel en niet tevoorschijn moeten komen. Vroeger dacht ik dat ik bang voor ze moest zijn, omdat ze bijten. Maar dat schijnen ze pas te doen als je ze in je hand neemt en hard knijpt. Of als je ze op een andere manier ernstig in het nauw drijft.

 

Tegenwoordig vind ik die wollige beestjes te schattig voor woorden. Zeker sinds ik weet dat ze pas uit hun holletjes komen en rond gaan dartelen bij vijftien graden. Zij kondigen eigenlijk het officiële begin van de zomer aan. Betekent dus, dat als ik door het keukenraam naar buiten kijk en van die donzige dotjes door de lucht zie hobbelen, dat het dan minstens vijftien graden is en ik lekker in de tuin kan gaan klussen.

 

Ach, misschien wist je dat al lang van die hommeltjes en de temperatuur, maar je vindt ze dankzij deze reminder wel meteen weer een stuk liever, toch?

 

Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs